Geen categorie

Onder invloed

CIJFERS. Twee keer zo veel bestuurders onder invloed van alc... (Gent) -  Het Nieuwsblad Mobile

Maandagavond slaagde een 37 jarige erin om de Turnhoutse Markt helemaal in zijn eentje in rep en roer te zetten met wat -terecht- een gevaarlijk incident werd genoemd. https://www.gva.be/cnt/dmf20210907_95091370

Met gierende banden en hoge snelheid kwam hij meermaals over de markt gevlogen om er dan rondjes te draaien. Eventjes de controle over het stuur kwijt en er hadden slachtoffers gevallen.

Want, zo schrijft GVA : “Hij riep dat hij iedereen kapot zou maken”…na zijn gevaarlijke stunt kwam hij ‘gewoon de Markt opgewandeld waar hij overmeesterd werd door een cafébaas en door de politie werd meegenomen. Zijn wagen werd gerechtelijk in beslag genomen want, zo luidde het, politie en parket tillen dan ook erg zwaar aan de feiten. https://www.hln.be/turnhout/opschudding-op-terrasjes-in-turnhout-bestuurder-scheurt-met-gierende-banden-op-marktplein~acdef558/

Niet zwaar aan tillen

Na een nachtje ontnuchteren in een politiecel -Hij bleek onder invloed van alcohol. In zijn wagen werd ook drugs aangetroffen- werd hij voorgeleid bij de onderzoeksrechter Daar werd meteen duidelijk hoe zwaar het parket tilde aan deze wandaad, want hij werd onder strenge voorwaarden alweer onmiddellijk op vrije voeten gesteld…hoe streng een vermanend vingertje dan wel kan zijn werd niet duidelijk gemaakt…https://www.hln.be/turnhout/roekeloze-chauffeur-opnieuw-op-vrije-voeten-na-dollemansrit-op-turnhoutse-grote-markt~a9d21194/

Je mag je uiteraard NIET afvragen of de magistraat van dienst eventueel ook ‘onder invloed’ was, want dan trek je de onafhankelijkheid en autonomie van de rechter in twijfel en dat past niet in een democratische rechtstaat. (sic) Wat ik wel zeker weet is dat van nultolerantie in onze stad nooit sprake zal zijn vanwege het parket…

Niet ‘onder’ maar zelfs helemaal GEEN invloed

Zo past het wellicht ook niet om het non-optreden van de Brusselse politci gedurende gans de coronacrisis, zowel bij het (niet) laten naleven van de maatregelen, als bij het bijna niet vaccineren, te belichten. Want het kan toch niet hun fout zijn dat vorige week (week 35) weeral 11 Brusselse coronapatiënten naar het ziekenhuis werden gebracht. Meestal niet gevaccineerd.

Evenmin kan het hun fout zijn dat zij vandaag weeral hoog boven alle andere uittorenen met het aantal positieve testen van 7,2%…en ook hu collega’s Waalse politici -van dezelfde partijen- kan je niet verwijten dat zij vorige week 17 coronapatiënten opgenomen zagen in een ziekenhuis. Het kan toch niet hun fout zijn dat Brussel en Wallonië 29 (68%) van de 43 nieuwe hospitalisaties op hun conto schrijven. En daarbij nog, over een week of vier voeren ze toch het covid safe ticket in zeker…Tarara zeggen de Brusselse groenen van ecolo

Het is dan ook geen kwestie van ‘onder invloed’ te zijn maar wel van helemaal géén invloed te hebben op het gedrag van hun inwoners. Omdat zij hun kiezers vooral niet willen bruskeren !!

Standaard

Een gedachte over “Onder invloed

  1. briers ghislain zegt:

    maar een brave burger , die op een grote lege weg 2 km per uur te snel rijd , daar kan een speciaal parket voor opgericht worden

    Like

Reacties zijn gesloten.