Geen categorie

Afghaanse ongerijmdheden

Een Afghaanse man kijkt vol afschuw naar talibanstrijders die met vuurwapens, zwepen en stokken de menigte te lijf gaan in de buurt van de internationale luchthaven in Kaboel. Beeld Photo News
Beeld : Photo News

Je kan er niet naast kijken de afgelopen dagen, het is al Afghanistan wat de klok slaat. De razendsnelle opmars van de Taliban is dan ook ongezien. Ongetwijfeld met hulp van binnenuit. Van het leger, van het regime en van een belangrijk deel van de Afghaanse bevolking zelf…

Kritische kanttekening

De evacuaties verlopen maar erg moeizaam. Maar ook wat dat betreft moeten we toch wel wat vragen durven stellen. Zo bij voorbeeld wat de repatriëring betreft van een Duffelse moeder en haar zoontje. Blij dat ze behouden zijn teruggekeerd. Maar een kritische kanttekening is hier wel op zijn plaats.

Zij waren in 2010 uit Afghanistan gevlucht, vroegen en verkregen asiel in ons land wat duidelijk wil zeggen dat deze mensen nood en recht hadden op bescherming tegen gevaar.

Mag ik me dan afvragen waarom mensen die uit een land, in dit geval Afghanistan, zijn gevlucht omwille van gevaar voor hun eigen leven, daar toch nog naar terugkeren ??!

Alles was rustig

“Toen ik op 16 juli met mijn zoontje in Kaboel aankwam, was alles nog rustig.” Nochtans is het in Afghanistan al enkele decennia (al 40 jaar) erg onrustig. Omwille van stammenoorlogen, aanslagen, aanwezigheid van internationale troepen, fundamentalistische Taliban…enzovoort

In juli lees ik in het MO-magazine nog het volgende : ‘Afghanistan is een van de dodelijkste plaatsen ter wereld om een burger te zijn’, stelt het Internationale Rode Kruis. Het coronavirus is er terug van nooit echt weggeweest, terwijl het conflict met de Taliban escaleert sinds de NAVO-troepen zich terugtrekken. In de eerste zes maanden van dit jaar alleen al heeft het Rode Kruis 49.000 burgers met oorlogswonden behandeld. https://www.mo.be/nieuws/burgers-betalen-het-gelag-van-de-onrust-afghanistan

Bij de overdracht, op 12 juli ll,  van het bevel door de Amerikaanse generaal, nam de onrust in Afghanistan al…onrustwekkend toe. Op dat ogenblik claimde de Taliban al 85% van het land. https://www.nrc.nl/nieuws/2021/07/12/symbolisch-einde-aan-amerikaanse-strijd-in-afghanistan-a4050710

En ook Unicef trok in januari 2020 al de aandacht op het feit dat Afghanistan een van de gevaarlijkste landen was/is om als kind in op te groeien’ Dezer dagen herhalen ze dit nog eens https://www.unicef.be/nl/news/afghanistan-unicef-blijft-voor-ieder-kind

Maar… op 16 juli 2021 was alles blijkbaar rustig ?!

Hypocriete regering

In de problematiek rond evacuaties wijzen zowell Sammy Mahdi als Premier De Croo naar het in gebreke blijven van Europa. Best hypocriet van deze Belgische regering. Immers kan en mag Europa maar doen, invoeren en toepassen wat de deelstaten hen opdragen en toestaan.

Gevaar voor komst fundamentalisten naar België

“Er bestaat een grote vrees bij de federale politie en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) dat tussen de Afghaanse vluchtelingen die de komende tijd in ons land verwacht worden, ook uiterst gewelddadige personen zullen zitten. Dat blijkt uit een interne mail waarover de kranten van Mediahuis vandaag berichten.”

Zo staat ook het volgende in deze mail :  “Uit de interne mail blijkt ook dat een deel van de Afghanen die nu al in de asielcentra zitten, zich erg gewelddadig zou gedragen.”  

Standaard

6 gedachtes over “Afghaanse ongerijmdheden

 1. briers ghislain zegt:

  t is omdat ze zo zachtaardig , beschaafd en vredelievend zijn , dat het ginder al minstens 40 jaar stammenoorlog is . En wat ongeveer elke korporaal of onderofficier die ginder geweest is , perfect kon voorspellen , heeft de media , de westerse inlichtendiensten en de westerse politici stomverbaasd .

  Geliked door 1 persoon

   • briers ghislain zegt:

    vanachter een airco bureau in een 5 sterren hotel heb je nu eenmaal een ander zicht dan vanop het terrein tussen de mensen

    Like

 2. Riavdlinden zegt:

  Wir schaffen das, we zijn er al ver meegekomen ,asiel vragen, maar toch op verlof gaan ,zouden ze in de ardennen goesting hebben of nog meer de mogelijkheid hebben om op vakantie te kunnen gaan ,wat staat ons nog te wachten tis naar de kl…..en hier in dat apenland en mss wel in heel Europa,unie van melk en honing maar niet voor eigen volk,erg voor de vrouwen die weeral achter hier blijven ,dat manvolk lafaards eerste klas onze voorouders vochten voor hun land ,ach…..🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮!!!!!

  Like

Reacties zijn gesloten.