Geen categorie

Ouder maar ook trager ?

35,550 Wandelstok Foto's, Afbeeldingen en Stock Fotografie - 123RF

Uit een studie bleek dat hardlopers vanaf hun 40e tot de leeftijd van 70 jaar, ieder jaar ongeveer 1 procent trager werden. Daarna gaat de afname sneller, met ongeveer 1,5 procent per jaar. 

Nu ben ik gelukkig géén  hardloper en heb absoluut ook niet de indruk dat met ouder worden ook alles trager zou gaan. Integendeel zelfs. Toen ik nog aan de slag was had ik al het gevoel dat een week snel voorbij kon zijn.

Maar sinds ik in oktober 2011 mijn actieve loopbaan stopzette, gaat het allemaal nog veel sneller. Op maandagmorgen denk ik, laat ons snel een koffie gaan drinken want straks is het al vrijdag…

In het verkeer

Maar wat het verkeer betreft zijn er toch een aantal zaken waarin ik blijkbaar veel trager ben geworden. Als ik met de auto rijd wordt ik steeds door meer automobilisten ingehaald en voorbij gestoken.

Ongeacht in welke snelheidszone ik me bevind. 30, 50 of 70km/uur, het maakt allemaal niet meer uit voor velen. Er zijn 3 mogelijke pistes wat mijn traagheid betreft. 1) ik houd me rigoureus aan de toegelaten snelheid. Zeker niet meer maar ook niet minder. 2) mijn auto is nu 10 jaar in gebruik. Mogelijk werkt de snelheidsmeter niet meer correct. 3) er zijn te veel chauffeurs die zich niet storen aan de toegelaten snelheid en er maar op los rijden…

Ik kan er maar niet aan wennen

Als ik op de stoepen wandel komt er regelmatig een fietser op mijn wandelweg. Zowel in de mee- als tegenrichting. Hetzelfde doet zich voor in straten waar fietsers massaal in de verboden richting rijden. Veelal met een behoorlijke snelheid. Ik kan er maar niet aan wennen.

Toen ik enkele jaren geleden met (brug) pensioen ben gegaan was een step nog uitsluitend in gebruik als speelgoed voor kinderen.

Sinds enkele jaren maakt echter de elektrische step een razendsnelle , niet meer te steppen…euh stoppen, opgang in het verkeer. Alhoewel dit nieuwste vervoersmiddel door steeds meer mensen gebruikt wordt op alle mogelijke en onmogelijke plaatsen, is er nog steeds niets, niemendal rond gereglementeerd…

Ik kan er maar niet aan wennen dat die dingen mij met een blitse snelheid voorbijsteken in het verkeer. Zowel op de stoepen als in het fiets- en autoverkeer.

Soms zelfs met een kind of boodschappen tussen de benen…

Terug naar school

Eerste dodelijke ongeval met elektrische step | De Tijd

Recent heb ik ook gelezen dat deze elektrische step steeds meer opgang maakt bij (schoolgaande) kinderen. Vooral dan als communiegeschenk voor 12-jarigen.

Het zal dus nog extra uitkijken worden als over minder dan 10 dagen, op woensdag 1 september de scholen heropenen en nu zelfs op volle kracht.

Als je één of meerdere van uw kinderen met een step naar school stuurt…zorg dan toch maar dat ze ook een helm dragen.

Standaard

4 gedachtes over “Ouder maar ook trager ?

  1. Raymond schenkels zegt:

    Steps en andere elektrische vervoermiddelen worden (zijn) een levensbedreigend (speel)goed, en… niet alleen voor jongeren.
    Deze snelheden zal men opdrijven tot er zware ongevallen gebeuren!!!
    De vraag zal dan zijn “wie is aansprakelijk???

    Like

Reacties zijn gesloten.