Geen categorie

Goed nieuws is geen nieuws

Kranten, Brochures, Stapel

In Nederland beweert men dat, goed nieuws is geen nieuws, wellicht les één is, in de journalistiek.

En ik denk zelf ook wel dat dit zo is.

Neem nu de berichtgeving inzake corona. Dagelijks worden we met cijfers om de oren gesmeten die telkens opnieuw als heel erg worden voorgesteld.

En bij al die cijfers mogen de stijgende percentages van het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens zeker niet ontbreken.

Zo kan het dan gebeuren dat je in de kranten kan lezen en op het journaal kan horen, dat het aantal overlijdens ingevolge corona, met 50% is gestegen. In absolute cijfers gaat het dan om een stijging van 2 overlijdens, naar 3 sterfgevallen… Maar die 50% is uiteraard een veel betere eyecatcher als kop op zo’n bericht…

Uit eigen ervaring…

Nu ben ikzelf ondertussen al 6 jaar aan het bloggen. En recent heb ik ook heel sterk ervaren dat goed nieuws, blijkbaar geen nieuws is. Maandelijks maak ik een update van de werkloosheidscijfers in onze stad.

Dat deed ik ook in een blog op 4/8 ll, met als titel goede cijfers. In de afgelopen zes jaar dat ik mijn schrijfsels deel via wolput.com, in 961 blogs, is deze goede cijfers  absoluut de minst gelezen ooit… https://wolput.com/2021/08/04/goede-cijfers/

Ik wil uit deze ervaring alvast niet concluderen dat goed nieuws geen plaats meer zou krijgen op mijn blogsite. Integendeel. Want goed nieuws maakt mensen wel gelukkig en heeft voor mij alvast WEL nieuwswaarde

Standaard