Geen categorie

Ocharme toch

Je baby laten huilen? “Je bewijst er je kind mogelijk een dienst mee” |  Radio 1

In een artikel in Knack van Prof. Ferdi De Ville, kernlid van de progressieve denktank Minerva,  klaagt hij aan, dat het niet makkelijk is om links te zijn.

Enkele citaten uit zijn opiniestuk

Ook in oppositie bevinden linkse partijen zich in een moeilijkere positie. Ze moeten het door hun tegenstanders gevoerde beleid bekritiseren, maar er tegelijkertijd over waken dat ze daarmee het vertrouwen van de burgers in de overheid zelf niet ondergraven. Rechtse partijen hebben veel minder reden om zich in te houden. Als hun ondubbelzinnig inhakken op de regering ook het wantrouwen in de overheid voedt, dan is dat ideologisch mooi meegenomen.

Eenzelfde mechanisme geldt voor politieke schandalen. Misbruik van publieke functies is helaas te vaak voorgekomen op links, maar niet noodzakelijk meer dan bij rechts. Toch blijven schandalen meer kleven aan linkse politici dan aan rechtse.

NVDR : het moet zijn dat de man zijn geheugen hem ferm in de steek laat. Misbruik, niet noodzakelijk meer dan bij rechts ? Dit is een zodanig vrijblijvende en door geen enkel cijfer onderbouwde stelling, dat je er gewoon niets mee aan kan.

Ook de media gaan volgens De Ville niet vrijuit wanneer hij schrijft dat

Ook de medialogica werkt nadelig voor links. In politieke verslaggeving focussen de media meer op wat fout dan op wat goed loopt. Vandaag is er minder berichtgeving over België dat de internationale vaccinatierangschikking aanvoert, dan toen ons land begin dit jaar onderaan bengelde.

NVDR alweer slaat de prof de bal behoorlijk mis. Er gaat bijna géén dag voorbij of je kan wel in één of ander artikel lezen/horen dat wij wereldtop zijn inzake vaccineren…niet zozeer in Brussel, maar vooral dankzij Vlaanderen. Het zal vooral dat zijn wat de Prof dwarszit…

Bovendien, zo is De Ville van mening, besteden de media veel meer aandacht aan wat misloopt bij de overheid dan wat fout gaat in de markt, en dus omgekeerd op vlak van successen

NVDR steeds weer blinkt deze opinie uit in algemeenheden die op geen enkele wijze en met geen enkel concreet voorbeeld worden onderbouwd. Overigens zijn er in de zwaar gesubsidieerde media nog maar zeer weinig onvertogen woorden verschenen over De Croo en zijn ploeg. Maar over Jambon en zijn ploeg komt er elke dag wel wat negativiteit om de mediahoek kijken…

De dag dat deze opinie in Knack verscheen werd nog maar eens bewezen hoe  makkelijk het is voor links om de media te beïnvloeden. Denk daarbij maar aan de ‘zaak v/d olympische turnster Simone Biles’. Een co-commentator op VRT  (Van Esser) had in zijn commentaar vragen gesteld bij de waarachtigheid van haar mentale problemen.

Met amper twee goed gemikte tweets van rood en groen werden alle media gealarmeerd en  werd de VRT gedwongen zich te distantiëren van deze uitspraken.

Net zoals de mediarel die links wist te veroorzaken omwille van een zogenaamde foute Vlaamse vlag, achter Minister Diependaele, bij zijn speech op Wortel-Kolonie…

Nee, ik ben absoluut niet van mening dat de pers rechts zou denken en schrijven. Integendeel. Deze opinie van Prof. De Ville mist  body en vooral naar inhoud toe ook nog eens elke vorm van objectiviteit maar staat daarentegen wel bol van wat algemeenheden. Zoals we dat al jaren ook bij de linkse msm-media moeten vaststellen.

Om een slogan van Humo te parafraseren : dankzij Knack staat hier de grootste onzin.

https://www.knack.be/nieuws/belgie/waarom-het-niet-makkelijk-is-om-links-te-zijn/article-opinion-1760001.html

Standaard

2 gedachtes over “Ocharme toch

  1. Paul zegt:

    Twee partijen die hun kritiek op de VRT niet sparen, nemen vanaf 2020 de helft van de zitjes in de raad van bestuur in. Daar wordt de strategische lijn van de openbare omroep bepaald. Enkele N-VA’ers wrijven zich nu al in de handen. Off the record werden al grappen gemaakt over ‘de nieuwe koers’ die de VRT zou varen. Vlaams Belang klinkt het als muziek in de oren – ook on the record. ‘Dit is een uitgelezen kans om de vooringenomenheid bij sommige programma’s van de VRT opnieuw van binnen uit aan te klagen’, zegt Vlaams Parlementslid Chris Janssens. Zijn partij keert na vijf jaar afwezigheid terug in de raad, de SP.A en CD&V verliezen een zitje.

    Dat ook de N-VA vaak kritiek heeft op de koers van de openbare omroep, is bekend. De vraag is dan ook of de N-VA en Vlaams Belang elkaar straks vinden om te wegen op de VRT

    Like

Reacties zijn gesloten.