Geen categorie

Stop met lullen

Gemeenten map — Région bruxelloise - Brussels Gewest

Al meer dan een half jaar zijn we in dit land bezig met vaccineren. In Vlaanderen gaat dat bijzonder vlot. Met meer dan 70% (eerste) vaccinaties bij de gehele bevolking en zelfs ruim 86% bij de volwassenen (+18j)

Het Waals landsgedeelte loopt achter met maar 61% (eerste) vaccinaties maar Brussel scoort helemaal buiten categorie met slechts 44,76%. Zelfs van het zorgpersoneel is maar amper 50% gevaccineerd !!

Behalve dat dit een ernstige blaam is voor de linkse PS en Ecolo bestuurders in de Brusselse regering, is dit vooral een blijvende bedreiging voor de volksgezondheid en voor de versoepelingen. En niet enkel voor het Brusselse gewest, maar voor héél het land.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Marc Noppen van het UZ Brussel -alweer- aan de alarmbel trekt waar hij stelt dat “Wij zijn op een paar dagen tijd al van 13 naar 20 coronapatiënten gegaan”. Dat heeft alles te maken met deze veel te lage vaccinatiegraad. De cijfers, zoals we die vandaag in De Tijd kunnen lezen zijn er echt desastreus. Onderaan bengelen Vorst (56%), Sint-Gillis (52%), Schaarbeek (51%), Brussel (50%), Koekelberg (50%), Anderlecht (50%), Sint-Joost-ten-Node (46%) en Molenbeek (46%). Minder dan de helft van de volwassen inwoners is er bereid een coronaprik te laten zetten. https://www.tijd.be/dossiers/coronavirus/gemeenten-met-laagste-vaccinatiegraad-liggen-in-brussel/10318517.html?

Niet lullen maar armen met spuitjes vullen

Volgens Inge Neven, hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie zijn dit de redenen : “De lage vaccinatiegraad ligt aan de verschillende culturele achtergronden en de lage sociaal-economische situatie. Bovendien kent Brussel een jonge populatie. De meeste jongeren zijn moeilijk te overtuigen”

Dit verhaaltje horen we nu al sinds maart vorig jaar in en over Brussel. Het zijn immers exact de redenen die ook werden opgegeven waarom de coronamaatregelen in dit gewest minder goed werden opgevolgd. Die andere culturele achtergrond werd ook al eens aangevoerd als de andere manier van feesten van oud naar nieuw voor die brandstichtende vandalen in en om Brussel…

Dames en heren beleidsmakers in het Brusselse gewest, stop met u te verschuilen achter drogredenen. Het is jullie gezamenlijke opdracht om

niet langer te lullen maar veel meer armen met een vaccinatie te vullen !!

Standaard