Geen categorie

Grond- en theewater

Foto Wim Naert De Morgen

De politie kwam massaal ter plaatse. Beeld Wim Naert
F

Eerder deze week was er goed nieuws over de grondwaterstanden. Maar om de klimaatstrijders een hart onder de riem te steken, was er ook meteen een ernstige waarschuwing. Pas maar op als we een warme zomer krijgen met niet veel regen. Zo luidde de commentaar op VRT. Want dan zal de situatie van het grondwater snel keren…

De zomer (vakantie) is nog niet eens begonnen en Gent beleefde al een eerste relnamiddag met…Brusselse jongeren.

Of we ook een warme zomer krijgen met ambetante, arrogante en onhandelbare Brusselse jongeren…het heeft er nu reeds alle schijn van.

Gentse feesten zullen er ook dit jaar nog niet zijn. Maar de Blaarmeersen in diezelfde stad kregen woensdagnamiddag alweer ongewenst bezoek.

Comme d’habitude (zoals gewoonlijk) van die Brusselse jongeren die lak hebben aan eender welke regel.

En inderdaad, vorig jaar waren er al verschillende vechtpartijen op de Blaarmeersen, altijd met Brusselse hangjongeren. Ook dit voorjaar  waren er al problemen en vandaag dus ook weer.

En zoals vaak, zeker wanneer er een flink aantal boven hun theewater zijn (niet enkel wegens alcohol maar mogelijk nog veel meer omwille van drugs) eindigt dit onderonsje met een stevige vechtpartij veroorzaak door…juist, ja, Brusselse jongeren. Er werd onder andere met flessen gegooid. Twee personen raakten gewond. De politie ontruimde de strandzone.

Eén iemand werd afgevoerd met een hersenschudding, minstens één andere raakte ook gewond.

Schepen van sport was aanwezig

De vechtpartij kwam niet geheel onverwacht. “Ik was er vanmiddag zelf een paar uur aanwezig”, reageert sportschepen Sofie Bracke (Open Vld). “De sfeer zat niet goed, dat merkte je al snel. Er waren veel groepen Franstalige jongeren, van Vilvoorde, Duinkerke,…

Containerbegrip

Omwille van het al enkele jaren -volledig ten onrechte- gebruikte containerbegrip Brusselse jongeren, neem ik aan dat het mogelijk wel over Jip en Janneke gaat, maar dan met een Franstalig gekleurd accent.

Om deze en andere relschoppende jongeren deze en volgende zomers aan banden te leggen is er maar één goede manier van aanpak. En die aanpak noemt NULTOLERANTIE. Zoals NVA Gent voorstelt : “Wij willen nultolerantie voor relschoppers en een zwarte lijst met amokmakers om hen de toegang tot elk recreatiedomein te ontzeggen.”

https://www.hln.be/gent/politie-ontruimt-strandzone-van-recreatiedomein-blaarmeersen-in-gent-na-zware-vechtpartij-brusselse-jongeren-hebben-lak-aan-elke-regel~a28f33bb/

Standaard