Geen categorie

één is geen

Vrees voor te weinig spuiten en naalden voor coronavaccin - Het Nieuwsblad  Mobile

Er blijven vele mensen afwezig voor hun tweede prik, In de vaccinatiecentra van Turnhout en Weelde. Zo hoorden we op RTV. https://www.rtv.be/artikels/minder-vrijwilligers-en-minder-tweede-prikken-turnhout-en-weelde-a99816

Dat is niet verstandig. Vooreerst dit : er zullen zeker een aantal mensen zijn die na hun vaccinatie enkele ongemakken ervaren en zich zelfs ziek voelen.

Maar tegelijk heb ik ook zo’n flauw vermoeden dat er, zoals het geval tijdens de hele pandemieperiode, ook heel wat cowboy-verhalen de ronde doen.

In onze ruime familie-, kennissen- en vriendenkring hebben wij slechts weet van een zeer beperkt aantal gevallen. Rita en ikzelf hebben ondertussen ons 2e prikje gehad zonder ook maar enig negatief gevolg, noch bij de eerste, noch bij de tweede prik. Amper een beetje een stijve arm.

Het probleem, bij het niet halen van een tweede prik is dat je absoluut onvoldoende beschermd bent tegen het beestje. Zeker wat recentere varianten betreft.

Ik zou nu een pleidooi kunnen houden van denk aan het bekomen van de nodige groepsimmuniteit en wees solidair…maar ik wil iedereen oproepen om toch die 2e vaccinatie te hebben, vooral voor JEZELF, je familie en je vrienden.

Besmet geraken, er erg ziek van worden en in het ziekenhuis terecht komen…maanden later nog steeds nare gevolgen van ondervinden zoals vlug moe, zelfs echt uitgeput zijn enz. …is vele malen erger dan een kortstondig naar en ziekelijk gevoel na de vaccinatie.

Daarom beste mensen :

Wees niet dom en ga erom !

Wees niet bang, want mogelijk ongemak duurt niet lang

Standaard