Geen categorie

Feiten en… feiten

Drukpers in de oude omgeving . . - foto van 1103 - Zoom.nl

PS defensieminister Dedonder haalde gisteren in de kamer hard uit naar NVA in de zaak van de militair Jurgen C.

Maar, ze donderde er wel helemaal naast. De reguliere media laten het na te vermelden, maar gelukkig is er politiek analist Wouter Verschelden met een correcte analyse.

  • Zo schrijft hij in zijn dagelijkse nieuwsbrief : Dedonder leek ook even te vergeten dat tussen N-VA – met Sander Loones die eind 2019 als laatste 28 dagen minister van Defensie was – en de komst van de PS op het departement in oktober 2020, er nog meer dan een jaar tussen zat waarin eerst Didier Reynders (MR) en daarna Philippe Goffin (MR) de plak zwaaiden. Bovendien gebeurden zowat alle onderzoeken en procedures in verband met Jürgen C. tijdens haar bewind.

De stemming VRT

Grote paniek bij andere analisten en journalisten, nu uit De Steming -in opdracht van VRT- blijkt dat de vaccinatiebereidheid bij de groen-kiezers, met 73% maar even groot is als deze van de VB kiezers, met 72%. Een heel stuk minder dan de 94% van de Vooruitkiezers en de 89% van het CD&V electoraat. Zowat elke politiek correct denkende journalist is driftig op zoek naar -volgens hen- aanvaardbare verklaringen.

Vooraf dit : eerder is gebleken dat het electoraat van groen vooral bestaat uit (hoger) geschoolden. Ook al eerder is gebleken dat de vaccinatiebereidheid bij (hoger) geschoolden het…hoogste is.

Dat is al een eerste contradictie.

De Morgen (wie anders) blinkt uit in tegenstrijdige analyses. Zoals de volgende : “Bij Vlaams Belang-kiezers heerst een sentiment van wantrouwen tegen de overheid”, zegt politicoloog Karen Celis (VUB). “Een deel van die kiezers ziet zich niet laten vaccineren allicht als een verzetsdaad tegen de overheid, die hen al te vaak teleurgesteld heeft.”

Deze stelling onmiddellijk gevolgd door de volgende : Dat ligt anders bij Groen, waar je een hoger opgeleid electoraat hebt met een groter vertrouwen in de overheid.

En de volgende : Daarnaast is er bij Groen-kiezers net zo goed sprake van een zeker wantrouwen. “Het zit in het DNA van Groen-kiezers om dingen kritisch in vraag te stellen als men het voorstelt alsof er geen alternatief lijkt te zijn”, zegt Celis. “Daarnaast heerst er bij Groen-stemmers scepsis omwille van de commerciële logica, zoals nu met de afhankelijkheid van big pharma”, zegt Celis.

En deze analyse doet de deur helemaal dicht : Groen-kiezers geloven ook meer fakenieuws over gezondheid, toont het onderzoek. Zo deelt Alona Lyubayeva, die in de politieke raad van Groen zetelde, op sociale media geregeld berichten waarin ze de bescherming door vaccins in twijfel trekt. Zozo, dan zijn die groen kiezers toch veel dommer dan velen laten uitschijnen…

Wie als journalist denkt met dergelijke prietpraat, het vertrouwen in zijn analytisch vermogen, laat staan het vertrouwen in de politiek, vergroot, is er wat mij betreft aan voor de moeite ! https://www.demorgen.be/nieuws/hoe-kiezers-van-groen-en-vlaams-belang-elkaar-vinden-in-vaccin-scepsis~bcbd4be6/

Invloed religie

Dè analyse die echter ontbreekt en die de politiek correcte media niet durven/willen maken, is volgens mij de volgende : er zijn veel groenkiezers die vanuit hun religie veel meer vertrouwen op hun ‘God’ (wie dat ook mag zijn) dan op een vaccin.

Als een journalist de voorkruiperij van Veerle Heeren, op dezelfde lijn zet als het miljoenengesjoemel met publieke middelen van Tony Coonen (de Limburgse topman van De Voorzorg) en Open VLD  Vlaams Parlementslid Sihame El Kaoua­kibi , dan moet dat Bart Brinckman in De Standaard zijn. Nog eentje met een beperkt analytisch en journalistiek vermogen. https://www.standaard.be/cnt/dmf20210520_97859367

Hopelijk zal deze Pinksterzondag, de Heilige Geest ook bij al die politiek correcte en journalistieke apostelen komen neerdalen

Standaard