Geen categorie

Hoera, 12.000 reservespelers

Vaccin, Spuit, Covid-19, Fles, Genezing

Opmerkelijk met welk een triomfantalisme schepen Luc Op De Beeck aankondigde dat al 12.000 mensen zich hebben gemeld op de reservelijst, om te worden gevaccineerd. Triomfantelijk alsof hij ze zelf allemaal persoonlijk had genoteerd.

Maar ik heb zo een sterk vermoeden dat dit NIET de boodschap is waarop de meeste mensen zitten te wachten. Integendeel zelfs zou het de indruk kunnen wekken dat ze nu nog gaan voorkruipen ook.

Want kijk, ook al gisteren werd aangekondigd dat de risicopatiënten zich vanaf 8 april aan een uitnodiging mogen verwachten om te worden gevaccineerd.

Goed zo, maar wat dan met de risicopatiënten van 65+…

Want uit de cijfers blijkt dat er nog maar een goeie 22% van die 65+ een (eerste) spuitje heeft gekregen. (vaccinatieteller Vlaanderen)

Volgens een artikel in GVA is in Turnhout nog maar 9,28% van de 45.700 inwoners gevaccineerd. (4.240 personen) Het aantal 65+ in onze stad is zowat 9.000 personen. In die 9,28% zijn ook heel wat mensen van -65 jaar inbegrepen.

Dit is hoe dan ook een erg laag cijfer voor een stad met twee ziekenhuiscampussen, talrijke eerstelijns-zorgers en meerdere woon-zorg-centra. Buurgemeente Kasterlee heeft al 12,18% gevaccineerd…

De boodschap beste schepen, waarop de 65+ nu wachten is niet wat je op RTV bent komen vertellen. Nee, die hun vraag is niet hoe het zit met de reserveploegen maar wel wanneer zij aan bod zullen komen… En daar ging het dan weer NIET over.

Waren het in de eerste en tweede golf vooral 80-plussers die op intensieve zorg belandden na een coronabesmetting, dan zijn het vandaag grotendeels zestigers die de IC-bedden bezetten, de groep die nu aan bod moet komen voor vaccinatie… https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/03/23/profiel-intensieve-zorg/

Vaststellen dat de mensen staan te popelen om te worden gevaccineerd is één zaak, beste Luc. Maar perspectief geven aan de groep die momenteel op het speelveld zou moeten staan, dat lukt je dan weer niet.

Maar voor de tewerkstelling is het een goeie zaak dat er 5 medewerkers extra worden aangeworven in de telefooncentrale !

Standaard

2 gedachtes over “Hoera, 12.000 reservespelers

 1. Johan Boudry zegt:

  Hoi; De ziekenhuizen hebben hun personeel zelf gevaccineerd! Als er niet meer vaccins toegewezen worden kunnen ze ook niet meer mensen vaccineren!

  MVG

  Johan

  Virusvrij. http://www.avg.com

  Like

  • De cijfers in GVA betreffen ALLE gevaccineerden. Dus ook die van de zorg. En dat er maar kan worden gevaccineerd in functie van de geleverde vaccins telt voor alle centra. Daarom valt het verschil in vaccinatiegraad nog veel erger op Johan. Enkele cijfers : Merksplas = 12,24%; Kasterlee = 12,2%; Geel = 11,64%; Lille = 11,13% en België is 10,8%…Aan de leiders van de eerstelijnszone Kempenland heb ik dan ook deze boodschap : vooruit met die spuit.

   Like

Reacties zijn gesloten.