Geen categorie

Van terrassen en lange jurken

Dit zijn vanaf 1 juni de coronaregels voor cafés en restaurants | indebuurt

Met een pleidooi om vanaf 1 april de terrassen open te stellen slaat Jan Jambon de pandemiebal mis. Deze keer daarin ook gevolgd door zijn voorzitter Bart De Wever.

Zelf polste ik de afgelopen weken ook enkele Turnhoutse horecamensen over het eventueel vroeger openen van de terrassen. Het enthousiasme daartoe was niet bijster groot. Veel te weerafhankelijk was een algemene bedenking. Bovendien, als er volk op je terras zit en het begin te regenen, wil iedereen binnenin het café gaan schuilen.

Gisteren schreef ik al dat de oplossing voor veel volk aan de kust en in grotere steden eigenlijk voor de hand ligt. Huur toiletwagens in en zet die op strategische plaatsen neer. Voorzie stewards om de massa in goede banen te leiden en laat die ondersteunen door de politie.

VB voorzitter en mannen in een jurk

Afgelopen week stond de homofobie weer volop in de belangstelling. Niet in het minst omwille van de moord op David in Beveren.

Maar er was ook de voordracht, namens het VB, van de homofobe Jef Elbers voor de raad van bestuur van het V.A.F (Vlaams audiovisueel fonds)

Uiteindelijk heeft het VB deze kandidatuur teruggetrokken. Maar of dat fundamenteel wat veranderd aan hun visie is nog maar de vraag.

Zo kon voorzitter van Grieken het niet laten om nog eens na te trappen naar mannen met een jurk. https://www.hln.be/dossier-exclusief-voor-abonnees/interview-tom-van-grieken-ik-vind-mannen-in-een-jurk-ook-niet-normaal-mag-ik-ook-nog-een-persoonlijke-mening-hebben~a98f48e4/

Of hij zich met deze uitspraak richtte naar de paus en het Vaticaan is erg onwaarschijnlijk. Nochtans herhalen ze daar nogmaals het standpunt dat homoseksualiteit een zonde is. En dat priesters géén homohuwelijken mogen zegenen. https://www.hln.be/buitenland/vaticaan-herhaalt-dat-homoseksualiteit-een-zonde-is-en-dat-priesters-geen-homohuwelijken-mogen-zegenen~aae263da/

Deze houding en uitspraak past immers perfect in de visie die het VB terzake aanhangt.

Nochtans draagt de paus en zijn (vooral) Vaticaanse clerus al eeuwenlang… lange jurken…

Standaard