Geen categorie

Ditjes en datjes

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Groene Kristof

*Dat Kristof Calvo zijn heil gaat zoeken in Nederland, mag ons niet verwonderen. Enerzijds heeft dit te maken met spanningen binnen zijn partij Groen. Anderzijds ongetwijfeld ook met een regering die nu al maanden het parlement buitenspel zet wat de bestrijding van de pandemiewetten betreft. Calvo is er de man niet naar om heel de tijd met zijn vingers te zitten draaien. Nog géén enkel debat over de maatregelen heeft al plaatsgevonden in het parlementaire halfrond.

Niet helemaal ten onrechte stelt Rik Van Cauwelaert in De Tijd, dat dit halfrond net zo goed kan worden opgevuld met resusaapjes. https://www.tijd.be/opinie/paleis/wetten-op-overschot/10282527.html?_sp_ses=426dbea9-8d3c-443f-b373-45acfcb50437

*Pandemieregels en boetes zijn er blijkbaar ook enkel voor de snullen en bangerikken onder ons (mezelf inbegrepen) Duizenden reizigers die terugkeren uit een rode zone, laten zich niet testen en gaan niet in quarantaine. Krijgen die dan geen boete ? Jawel hoor, maar ten vroegste vanaf 1 april (als dat dan ook maar geen grap is)

Ongelovige honden

*Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open VLD) start een traject om de geloofsgemeenschappen te overtuigen zich te laten vaccineren. ‘We willen alle twijfels wegnemen’, Alle fakenewsberichten die zowel online als offline te vinden zijn, zorgen ervoor dat sommige burgers zich vragen stellen bij de vaccins,’ zegt Somers in De Zondag. ‘Met de Vlaamse regering willen we dan ook correcte en duidelijke informatie geven. Op die manier willen we alle twijfels wegnemen, ook bij de christenen, moslims en joden die uit religieuze overtuiging overwegen om zich niet te laten vaccineren.’

Sommige Vlaamse Moslims vragen zich zelfs af of ze zich tijdens de Ramadan (start op 12 april) wel mogen laten vaccineren ! Gaat Somers er vanuit dat de antivaxxers allemaal samenhangen met één of andere religie ? En denkt hij echt, na alle strapatsen die ze reeds uithaalden, de Joden op betere gedachten te kunnen brengen ?  https://www.knack.be/nieuws/belgie/bart-somers-start-campagne-om-gelovigen-te-overtuigen-van-vaccin/article-news-1697653.html

Commerciële oudjes

*Het was te verwachten en nu is het ook aan het gebeuren blijkbaar, de strijd  om rusthuisbewoner barst los: wie bejaarde binnenhaalt, krijgt premie.

Premies voor wie nieuwe bewoners aanbrengt of oudjes die uit hun vertrouwde omgeving weggehaald worden omdat een ander rusthuis goedkoper blijkt. De leegstand in de rusthuizen wakkert de commerciële logica die er heerst nog verder aan. Rusthuizen lijken alle mogelijke middelen in te zetten om bewoners te lokken. In sommige rusthuizen bestaat er ook een premie  voor het personeel: 500 euro bij het ‘binnenhalen’ van een bewoner en nog eens 500 euro als die bewoner na een jaar nog in het centrum verblijft.  https://www.hln.be/binnenland/strijd-om-rusthuisbewoner-barst-los-wie-bejaarde-binnenhaalt-krijgt-premie~ae540570/

Voor wie er nog aan twijfelde : voor heel wat rust-en verzorgingstehuizen zijn de bewoners enkel een commerciële numero.

Geld genoeg

*De coronacrisis heeft de overheid vorig jaar 35,6 miljard euro gekost. Dat blijkt uit het officiële begrotingsresultaat, dat De Tijd kon inkijken. Het totale tekort van 44,9 miljard is in absolute cijfers het grootste ooit. En blijkbaar is er niemand van de parlementsleden van Vivaldi die het nodig acht hierop te reageren…Ondertussen loopt dat tekort ook dit jaar nog wat verder op.

Straf toch dat dit niet(s) meer blijkt te zijn dan een fait divers. Voor Vivaldi zijn dit zorgen voor morgen (lees : na de verkiezingen van 2024)

https://www.knack.be/nieuws/belgie/van-het-gat-in-de-begroting-ligt-niemand-nog-wakker/article-opinion-1697129.html

Standaard