Geen categorie

Blauwe scud raketten

Lanceerinrichting, set. Vector, afwerpen, lagen, lanceerinrichting,  silhouettes, set., raket.

Kersverse premier De Croo bij zijn aantreden in oktober : wij zullen ons in de bestrijding van de pandemie laten leiden door de adviezen van de virologen en experten.

De Croo einde januari : de experten moeten hunne grote mond houden. Wat is er toch gebeurd om deze ommezwaai te verklaren ?

Georchestreerd

Het begon enkele dagen geleden met een aanval op de experten, gelanceerd als een scud raket, door -wie anders dan- MR voorzitter GL. Bouchez. Elke dag is Van Ranst in het nieuws. Dat is niet langer een positie innemen, dat is actie voeren, zo sneerde hij.

Daarna was het de beurt aan premier De Croo zelf in de Kamer. “Voorzichtigheid moet onze leidraad zijn, maar ik wil oproepen tot rust in de communicatie. En ik spreek niet enkel tot mensen die actief zijn in de politiek.”

Uiteraard kon Open VLD voorzitter Lachaert niet zwijgend blijven toekijken en haalde op zijn beurt ook uit naar de virologen en roept hen op zich terughoudender op te stellen.

En dit alles netjes omkaderd -of is het gekaderd- in Het Laatste Nieuws. Daarin haalt Jeroen Bossaert uit naar Marc Van Ranst. Het mag geen blinde aanbidding zijn, aldus JB, want MVR is niet heilig. Nu heb ik zelf niet de indruk dat er veel mensen zijn die in blinde aanbidding zijn voor deze of andere virologen/experten.

En passant slaat hij ook een kleine mea culpa als hij schrijft : Ook wij – de media – dragen schuld. De gulzigheid waarmee wij de boodschappen van De Experten slikken, is nefast voor een gezond publiek debat. Vraag is natuurlijk of ze bij HLN daar ook lessen uit trekken. https://www.hln.be/binnenland/onze-opinie-respect-voor-experts-moet-er-zijn-maar-geen-blinde-aanbidding-marc-van-ranst-is-niet-heilig~accb0406/

En HLN gooit er nog een erg emotionele brief bovenop van een man wiens vriendin uit het leven stapte. In die brief richt hij zich ook tot Van Ranst -die hij een popster noemt- met het verzoek : zet die paardenbril toch af en kijk eens verder dan de cijfertjes. Wat is erger? Het risico dat je corona oploopt of wegkwijnen van eenzaamheid?”

Wat er gebeurde

Naar het waarom van deze scud raketten uit (uitsluitend) liberale hoek is het echt niet ver zoeken en zijn er twee zaken die dit verklaren.

  1. Meer en meer experten/virologen hebben al hun ongenoegen uitgedrukt dat de federale overheid het reizen in de Kerstvakantie NIET heeft verboden
  2. Onmiddellijk nadat deze regering -onder druk van de Waalse Partijen- een versoepeling aankondigde voor contactberoepen, zoals kappers, werd dit door de experten de grond ingeboord.

Samenvattend : ze hebben de tandem De Croo-Vandenbroucke (of is het omgekeerd) in hun rapen gescheten

Ondertussen staat de motivatiebarometer op storm, zo lezen we in De Standaard. https://www.standaard.be/cnt/dmf20210129_97237820

En tast de overcommunicatie volgens de liberalen het draagvlak aan. Aan die aantasting hebben zij alvast heel fel bijgedragen met een zwaar georchestreerde aanval vanuit het blauwe fabriekje.

Ze weten daar blijkbaar niet in hun hoofdkwartieren dat al wa da ge zegt zijde zelf

Standaard