Geen categorie

Vooruitzicht – Perspectief

Paaseieren rapen | Landelijke Gilde S-HERENELDEREN

Bijna een jaar heeft de pandemie ons in de tang. We leven van golf naar golf toe. Telkens weer beperkingen. Zo weinig mogelijk mensen zien. Zo weinig mogelijk uit je kot komen enz. …

Om moedeloos van te worden en dat is meteen ook het probleem van steeds meer mensen. Moedeloosheid, vereenzaming, vervreemd raken van je eigen (klein)kinderen, vrienden, buren

Waarom makkelijk als moeilijk ook kan

Dat we  nu in een derde golf terecht komen is grotendeels de fout van onze overheid zelf. Zo lees ik in De Morgen : “Ook Marc Noppen, directeur van het UZ Brussel, ziet de bui al hangen. Hij stelt met frustratie vast dat de snelle opmars van de Britse variant misschien niet voorkomen maar wel uitgesteld kon worden. “Wij riepen al voor kerst op om de vakantiereizen te verbieden. Om een of andere reden kon dat toen niet en nu wel. We hadden onszelf veel ellende kunnen besparen” https://www.demorgen.be/nieuws/de-derde-golf-komt-te-vroeg-de-vaccins-te-laat-we-hadden-onszelf-veel-ellende-kunnen-besparen~b53a2aaf/  

Zelf noemde ik dit in een blog van begin januari al schuldig verzuim.  https://wolput.com/2021/01/09/3e-golf-wegens-schuldig-verzuim/

Vergeten groepen

Meer en meer groepen in de samenleving roepen dat ze vergeten worden en vragen om versoepelingen. Voor de jongsten onder ons zijn er nu alweer nieuwe afspraken gemaakt over beperkte buitenschoolse activiteiten. Maar beter dat dan niets wellicht.
Trouwens, over scholen gesproken, de leerachterstand loopt enkel maar op. Scholen openhouden is dan ook belangrijk…maar niet tegen elke (gezondheid) prijs

En Europa…knoeit verder

Enkele weken gelden werd ons een quasi zorgeloze zomer voorspiegeld. Maar nu blijkt dat de vaccinatiesnelheid stokt. Blijkbaar heeft in Europa niemand weet wat er exact werd onderhandeld met Astrazeneca. Hopelijk zullen de in  Turnhout en regio opgetrokken vaccinatiecentra nog voor de lente in actie kunnen schieten… https://www.hln.be/binnenland/onze-opinie-als-europa-zo-blijft-knoeien-met-vaccins-gaat-het-de-brexiteers-nog-hun-gelijk-bewijzen~a815b4e2/

Perspectief mag geen dwaze belofte zijn

Dat de kappers op 13 februari zullen heropenen was na de aankondiging ervan al meteen erg twijfelachtig. Dat zal dus spijtig genoeg niets meer zijn dan een dode mus. Experts raden een heropening ten stelligste af. https://www.gva.be/cnt/dmf20210126_97992117 https://www.hln.be/nieuws/live-van-ranst-eigenlijk-is-er-geen-perspectief-voor-de-kappers-eu-betreurt-aanhoudende-onduidelijkheid-van-astrazeneca-over-vaccins~a28d2e9c/

Dat de economische schade van de horeca dag na dag groter wordt is ook een vaststaand gegeven. De hoegrootheid van de ravage die corona hier aanricht zal pas tegen de zomer duidelijk worden denk ik.

Want ik vrees echt wel dat voor half/einde maart, van versoepelingen géén sprake zal zijn.

Omwille van allerlei factoren lijken politici noch virologen, of andere experten momenteel bij machte om wie dan ook maar enig perspectief te bieden.

Voor onszelf hebben wij al enige tijd onze vooruitzichten begin april gelegd. Als we dit jaar Pasen iets rijkelijker kunnen vieren en met meerdere mensen dan vorig jaar zullen wij al heel tevreden zijn.

Standaard

Een gedachte over “Vooruitzicht – Perspectief

Reacties zijn gesloten.