Geen categorie

Velo’s pikken

Fietsdiefstal,

De voorbije dagen waren er op Facebook weer meerdere meldingen van gepikte fietsen. Vooral Turnova blijkt een hotspot te zijn om velo’s te pikken.

Iemand schreef bovendien op facebook dat ze bij een telefoontje met de politie te horen kreeg dat zij (de politie) geen tijd hebben om alle camerabeelden te bekijken…

Als dat zo effectief is, dan heeft camerabewaking natuurlijk niet veel zin… Ik vroeg aan één van de slachtoffers die zondag aangifte zou doen van haar gestolen fiets, mij op de hoogte te houden van de reactie van de politie over eventuele camerabeelden

Haar antwoord was alvast heel wat genuanceerder dan wat ik al meermaals heb gelezen. Uit dat antwoord blijkt dat het heel belangrijk is dat je toch ongeveer het tijdstip van de diefstal kan aangeven. Ik kan mij voorstellen dat als je in de vroege ochtend je fiets stationeert aan het station en je merkt ’s avonds bij het terugkomen dat die fiets gestolen is…dan is het niet vanzelfsprekend dat de politie de camerabeelden van al die uren kan bekijken…Bovendien zijn de camera’s daar ook van de NMBS dacht ik.

Verder wist de politie ook te zeggen aan het slachtoffer, dat de camera waar zij naar verwees, een roterende camera is. Wat dus betekent dat die niet gefixeerd staat op een vast punt. Dat maakt de kans dat je het ‘pikken’ ook effectief kan zien op die beelden, alweer een stukje kleiner…

In ieder geval heeft de politie al die gegevens zoals tijdstip en plaats camera mee opgenomen in het PV.

Er is in de parking van Turnova ook een grote en bewaakte fietsenstalling voorzien. Gemakkelijk bereikbaar via twee grote liften. Daar je fiets achterlaten betekent wellicht ook een veel kleinere kans dat iemand die ten onrechte zal meenemen.

Maar hoe dan ook, iedereen moet met zijn fikken van een ander zijn gerief afblijven !!

Standaard

Een gedachte over “Velo’s pikken

  1. Roman zegt:

    Gisteren deden wij een mooie wandeling richting vaart. Hierdoor kwamen wij naast de fietsrekken van de statie gewandeld. Hoeveel fietsen daar in de rekken staan zonder zadel is niet op 2 handen te tellen alsook zonder voorwiel enz… Wat is dat toch in Turnhout.

    Like

Reacties zijn gesloten.