Geen categorie

Puin ruimen

puinruimen.nu - Home | Facebook

Bij het aantreden van de huidige regering De Croo, op 1 oktober ll, toonden zij zich in de aanpak van de pandemie alsof zij het puin van de regering Wilmès zouden gaan opruimen.

Vooral dan wat de communicatie betreft. Maar ondertussen blijkt dat het entoesiasme van het eerste uur bij de media ook al wel wat is gaan liggen. Meer en meer lees je -maar wel steeds minder tussen de lijnen- dat er onvrede blijkt over één en ander.

Beter maar niet goed

Tja, zelf heb ik altijd al gezegd dat ‘iets beter doen dan je voorgangers’ nog altijd niet betekent ‘dat je het ook goed doet’…

Neem nu heel die vaudeville die werd opgevoerd over het reizen. De experten drongen aan op het verbieden van reizen, voor de Kerstvakantie. Want bijna gans Europa was rode zone en ook buiten Europa zag het er niet veel rooskleuriger uit. De regering hield het echter bij het afraden van reizen. Blijkbaar had niemand van het overlegcomité ooit gehoord van het gezegd afraden is aanraden.

Ter elfder ure werd dan maar snel snel een regeling van invullen PLF formulier, testen en quarantaine ingesteld. Maar deze regeling vertoonde vooral héél veel gaten…want ja, grenzen sluiten kan je niet zomaar en moet op Europees vlak gebeuren…was de niet steekhoudende uitleg. https://wolput.com/2021/01/09/3e-golf-wegens-schuldig-verzuim/

Boris Brexit pesten

Maar kijk…toen De Britse premier Boris -Brexit- Johnson aankondigde  dat Londen en Zuidoost-Engeland  in lockdown gingen omdat een nieuwe, zeer besmettelijke variant van het coronavirus er snel opmars maakte, toen kon De Croo supersnel, zonder Europese zegen, beslissen dat de grenzen zouden dichtgaan met het VK. Maar wellicht was dat eerder bedoeld om Boris Brexit een lesje te leren dan wel om onze gezondheid te vrijwaren ?!     https://www.tijd.be/dossiers/coronavirus/belgie-sluit-24-uur-grenzen-voor-reizigers-uit-verenigd-koninkrijk/10273203.html

Ondertussen worden wij in België steeds meer geconfronteerd met gevaarlijke varianten zoals de Zuid-Afrikaanse, Britse en wie weet welke varianten nog werden ingevoerd door reizigers…

Alexander en De Frank zullen dus de komende tijd vooral puin moeten ruimen als gevolg van hun eigen kwakkelbeleid. En eigenlijk zal het vooral puin laten ruimen zijn -nog maar eens- door de reeds zwaar belaste mensen in de ziekenhuizen, rusthuizen enz. … Want het is niet het soort puinruimen waarvoor je beroep kan doen op de zonen van Van As.

Door het overlegcomité  werd -ruim een maand te laat- dan toch beslist om het reizen te verbieden vanaf volgende week tot 1 maart. En ook de grenzen zullen worden gesloten…maar niet sluitend.

Vaccineren waar en wanneer…ooit ?!

Ondertussen worden we geconfronteerd met steeds meer onzekerheden wat het vaccineren betreft. Of het zal lukken om dit jaar iedereen in ons land te vaccineren en met welk vaccin…het is onzekerder dan ooit !!

Welke contracten Europa heeft afgesloten is blijkbaar voor niemand nog duidelijk. Maar Big Farma maakt nu wel duidelijk zijn dat zij het zijn en niet de politieke overheden in ons land en in Europa, die de regels bepalen en opleggen !!

Voorlopig rest ons niets anders dan de maatregelen streng en correct op te volgen om zelf niet in puin te vallen. Want we kunnen ons niet de gedachte permitteren van boven de wet te staan of allemaal uitverkorenen te zijn, zoals de Joodse gemeenschap in Antwerpen dat wel doet !!

Standaard

2 gedachtes over “Puin ruimen

  1. Hens Cecilia zegt:

    Puin ruimen moeten ze eerst maar eens doen bij de 10% procent burgers die zich niet houden aan de regels.Als je ziet wat er gebeurd met de joodse gemeenschap die zich opsteld alsof zij geen rekening moeten houden met de regels en zich dan ook nog niet laten testen komt mijn haar recht omhoog staan.Ik respecteer iedere godsdienst maar ik ben van mening dat er hier veel te veel word toegegeven wij moeten alles maar accepteren en er word meer en meer van onze gewoontes afgenomen wegens racisme en discriminatie maar het is nu bijna zover dat wij zelf worden gediscrimineerd in ons eigen land.

    Like

Reacties zijn gesloten.