Geen categorie

Parlando ma non troppo

Sprekers | Top-Teambuilding.nl

Alhoewel het een muziekterm betreft, kan je de titel van deze blog ook lezen als : spreek erover maar niet te veel. Met andere woorden, erover klappen is belangrijk maar tot daden overgaan nog vele malen belangrijker.

Zo bijvoorbeeld over de beslissing van het Turnhoutse stadsbestuur om elke huurwoning te verplichten een conformiteitsattest te kunnen voorleggen. Uit cijfers weten we dat er in Turnhout, in verhouding met onze buurgemeenten, veel meer huurders dan eigenaars wonen.

Minimumeisen inzake veiligheid en wooncomfort zijn dan ook geen overdreven bekommernissen.

Maar het is ook een goede zaak dat de stedelijke overheid overgaat tot concrete acties, lees controles, als blijkt dat een en ander helemaal niet in orde is. En dat gebeurde zondagochtend op een gecoördineerde wijze in het vroegere hotel ‘tegenover’ in de Stationsstraat.

Alhoewel dit gebouw al lang niet meer de functie van hotel vervulde woonden er blijkbaar toch een 40-tal mensen, vooral Oost-Europeanen op permanente basis.

Goeie zaak dat de stad deze verwerpelijke huisjesmelkerij aanpakt. Maar dat kan maar nut hebben als ook de verhuurder/eigenaar van zo’n gebouw kordaat wordt aangepakt en dit verhaal een correct juridisch staartje krijgt.

Of er in dezelfde omgeving of elders in Turnhout ook zulke wanpraktijken bestaan, lijdt volgens mij geen twijfel. Laat dus de operatie woonveiligheid/wooncomfort en strijd tegen illegaliteit in wonen, maar doorgaan.

Waar ook enorm veel te veel over gepraat wordt is de coronacrisis. Geen viroloog, statisticus die er géén mening over heeft. En onze kwaliteitsmedia nemen al die, veelal tegenstrijdige, meningen ook allemaal over.

Neem nu de problematiek van het reizen en de controle/quarantaine daarop voor terugkeerders. Er is de voorbije weken zodanig veel over gepraat dat het een ware kakafonie is geworden. Maar…nog steeds veel geblaat en te weinig wol.

De federale regering durft nog steeds géén verbod op niet-essentiële reizen instellen. Maar al te graag verschuilen ze zich achter het feit dat wij een erg geconnecteerde (verbonden) samenleving zijn en…dat Europa hierin moet beslissen.

Wel, wel, wel…ook bij de eerste golf en lockdown waren wij al een geconnecteerde samenleving maar werd het reizen WEL verboden. En toen enkele dagen voor Kerstmis bleek dat Groot-Brittannië  te maken kreeg met een erg besmettelijke variant, kon op enkele uren tijd alle verkeer met dat land worden stilgelegd. In de hoop dat Europa wel zou volgen…

Als gevolg hiervan dienden heel wat vrachtwagenchauffeurs hun Kerstavond/dag in alle eenzaamheid door te brengen, ver van hun geconnecteerde familie…

Dames en Heren politici, virologen en statistici, parlando ma non troppo, maar doe wat nodig is en stop met uwe kop in het zand te steken en de mensen hunne kop helemaal zot te maken…

Door te blijven aanklungelen verzwak je het draagvlak en verzwak je vooral de ploeg van 11 miljoen

Standaard

Een gedachte over “Parlando ma non troppo

  1. Raineldes Meert zegt:

    Dat ze maar eens gaan kijken in de Otterstraat, tussen Klinkstr. En Turnova,zowel links als rechts.

    >

    Like

Reacties zijn gesloten.