Geen categorie

Logisch denken

De Denker, Rodin, Rodin Museum
De Denker – Rodin

Recht en advocaten

Een aan alcohol verslaafde man die met maar liefst vier flessen wodka, zonder te betalen, de Carrefour buitenwandelde en zich bovendien agressief gedroeg tegenover twee winkeldetectives, werd gehoord door de rechter. Beklaagde riskeert een celstraf van drie maanden. Een gevangenisstraf is volgens zijn raadsman niet aangewezen. Hij wilde geen spullen stelen, maar had gewoon nood aan alcohol.

Logisch toch, als je dorst hebt moet je drinken…zal de advocaat redeneren

Kanttekening : een advocaat mag/moet zijn cliënt verdedigen met alle middelen van recht. Een leugentje of ferme verdraaiing van de feiten inbegrepen. Het is aan de rechter(s) om dit te doorprikken.

Rellen en advocaten

Een advocaat als Alexis Deswaef is als een gebeten hond in zaken van vermeend politiegeweld. Vooral -of zelfs uitsluitend- als het mensen van vreemde origine betreft. Hij spreekt dan een groep van vreedzame betogers ook toe als activist met het petje van advocaat. Zij collega Kati Verstrepen heeft zich dan weer gespecialiseerd in zaken rond asielzoekers. Ook daar stelt zij zich in de eerste plaats op als activiste. Tegelijk gaat ze zich ook nog eens bemoeien met hoe de politie rellen aanpakt.

Maar nooit hoor of lees je dat deze activistische advocaten de rellen op zich veroordelen. Laat staan dat ze enige vorm van medelijden tonen met een agente die zwaar gestampt en geslagen door betogers werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

Logisch toch dat je de indruk krijgt dat beide advocaten in de eerste plaats politiehaters zijn en enkel opkomen voor de rechten van een bepaalde groep mensen. https://doorbraak.be/alexis-deswaef-brussels-trumpiaans-pyromaan/

Is 1+1 nu 3 of slechts 1,5 ?

Pfizer nam ons dit weekend in een izer(en)tang. Er waren 100.000 doses van het coronavaccin voorzien. Maar ze zouden er 40.000 minder leveren, slechts 60.000 dus. Na forse kritiek draaide Pfizer toch weer bij en laten ze weten géén 40.000 dosissen, maar slechts 7.000 dosissen minder te leveren. En zo krijgt België in  plaats van 100.000 dossisen er nu dus 86.500…Hoezo, 7.000 minder ?? Het zijn er zelfs  13.500 minder

Niet logisch toch dat Pfizer -juist op een ogenblik dat héél Europa zijn vaccinaties is gestart- zijn productiecapaciteit wil opschalen…en ze kunnen nu het aantal dosissen nog niet correct tellen !!

Fietspaden

Dat er afzonderlijke fietspaden worden aangelegd per rijrichting vind ik een prima zaak. En ook verkeersveiliger. Logisch dus. Veel minder verkeersveilig, gevaarlijk zelfs, en derhalve ook alles behalve logisch, is dat fietsers deze afzonderlijke fietspaden steeds meer in tegenrichting gaan gebruiken.

Kanttekening voor het beleid : fietsveiligheid en fietscomfort zijn twee aparte componenten. Onze Turnhoutse straten vertonen steeds meer fietsgevaarlijke kotten en bulten !

Lachaert van Open VLD pleit voor duidelijke regels over wat overheid mag doen in uitzonderlijke situaties. Tièns, wat hebben de parlementairen van de meerderheid dan allemaal -niet- gedaan de afgelopen drie maanden ?? Tegelijk pleit hij ook voor het stopzetten van het vingerwijzen naar mekaar.

Logischerwijze doelt hij hiermee zeker op Calvo die nog niet(s) anders heeft gedaan dan vingerwijzen. Zo noemt en beschuldigd hij de Vlaamse oppositie zelfs het virus van het kwaad te verspreiden!!

Standaard