Geen categorie

Klungelaars

‘Vandaag op het Overlegcomité versoepelingen noch verstrengingen’
Foto : Belga

Het is nu zowat een jaar geleden, dat het uiterst besmettelijke virusbeestje, ook ons land binnenkwam. Het aanvankelijke het is maar een griepje, heeft ondertussen al lang plaats gemaakt voor paniek die maar niet gaat liggen.

Dat zowel virologen, experten en de overheid in den beginne een aantal fouten hebben gemaakt, valt nog te begrijpen. Iedereen werd zowat overvallen door de kracht van dit virus. Dat er aanvankelijk niet voldoende beschermingsmateriaal was, vooral in de woonzorgcentra is al een fout van een andere grootteorde. Een stock aan mondkapjes vernietigen en niet terug aanvullen…het is maar één voorbeeld.

Maar dat men vandaag, een jaar later nog steeds zit te klungelen valt al helemaal niet meer te begrijpen, laat staan te vergoelijken !

Ik vermeld hier een aantal voorbeelden van onuitstaanbaar klungelgedrag.

Reizen en grenzen

De federale overheid had niet de moed om nog voor de Kerstvakantie het niet-noodzakelijke reizen vanuit en naar ons land, te verbieden. Het gevolg liet zich toen al raden : er werden flink wat besmettingen èn varianten geïmporteerd door terugkerende reizigers. Het gevolg laat zich raden : ferme stijging in het aantal besmettingen; in Brussel zelfs +86%, hoofdzakelijk omwille van teruggekeerde reizigers. Eventuele versoepelingen schuiven steeds verder op in de tijd…en een nog strengere lockdown is ook al niet uitgesloten

In eigen streek diende een verblijfspark in Kasterlee in volledige lockdown te worden geplaatst omwille van flink wat besmettingen van teruggekeerde werknemers uit Oost-Europa  https://www.rtv.be/artikels/230-bewoners-chaletpark-fauwater-getest-op-corona-a93153

Vijgen na Pasen

De maatregelen die men dan snel snel heeft genomen van invullen PLF papieren, tot testen en quarantaineverplichting blijken alleszins niet afdoende genoeg en bovendien ook vijgen na Pasen.

Vandaag kondigt ons land scherpere regels aan voor reizigers die met de bus of trein vanuit landen buiten de EU naar België komen. Reizigers zullen het PLF-document moeten invullen ongeacht de duur van hun verblijf in het buitenland en in België.

Voor de elvendertigste keer stel ik hierbij de vraag : en hoe worden asielzoekers die van alle kanten naar ons land komen daarin behandeld ???

Controle

Alhoewel het met grote trom werd aangekondigd voor de kerstvakantie: Vlamingen die met corona besmet zijn en hun hoogrisicocontacten zouden voortaan strenger opgevolgd worden. Die quarantainecontroles komen echter moeizaam van de grond. Zestig procent van de gemeenten kan vandaag nog altijd niet zien welke inwoners in quarantaine zouden moeten zitten zo klinkt het vandaag…

Mogelijks is één en ander wel in  orde tegen de…zomervakantie, want de krokusvakantie zal nog te snel zijn zeker ?

Tellen

Aan de verwarrende uitleg in verband met het tellen van de covid 19 overlijdens zijn we al wat gewoon geraakt. Maar nu blijkt ook al dat het aantal vaccinaties niet juist kan/kon worden geteld. Zo bleken de cijfers die de Vlaamse regering enkele dagen geleden bekend maakte, verkeerd geteld en verkeerd doorgegeven via het agentschap zorg en gezondheid…

Nu ja, maakt dat tellen nog wel iets uit ? Inzake overlijdens/inwoners staan we aan de top. Inzake vaccinaties/inwoners bungelen we aan het staartje !

Ze denken dat we imbecielen zijn, aldus Doctor in de psychologie Elke Geraerts (39) Zij is -terecht- vernietigend over hoe overheid en virologen communiceren.

Goed bezig ? Ik heb steeds meer mijn twijfels wat onze overheden betreft.

Standaard