Geen categorie

Rellen, comme d’habitude*

Foto : De Tijd

*zoals gewoonlijk

Dat oudejaarsnacht in het Brusselse alweer een erg woelig verloop kende waarbij tientallen auto’s in brand werden gestoken…het is maar zoals gewoonlijk.

Dat er bij de vreedzame betoging van gisteren alweer zware rellen zijn uitgebroken…het is maar comme d’habitude.

Maar het zal allemaal weer wel aan ‘ons’ liggen zeker, zoals gewoonlijk. Toch enkele fundamentele beschouwingen/vragen bij dit gebeuren

*Mijnheer de Burgemeester Emir Kir, is er in uw gemeente geen samenscholingsverbod van toepassing ? Nadat hij eerder al door de PS uit de partij werd gezet kan hij door de minister van binnenlandse zaken ook best uit zijn burgemeestersambt worden gezet.

*Alexis Deswaef, mensenrechteactivist, politiehater en nu ook nog oproerkraaier en in bijberoep advocaat…kijk naar de beelden van VRT journaal op 13/1 ll om 19.00u…Is er nu echt niemand die zijn rol in deze in vraag durft stellen ? De orde van advocaten misschien ?

*Deze betoging is er gekomen op initiatief van een Guineese jeugdorganisatie. Zij en heel veel mensen uit de zwarte gemeenschap in Brussel blijken het erg moeilijk te hebben met onze rechtsregels en rechtsorganisatie.

Er is een onderzoek ingesteld naar eventuele nalatigheden van de politie. Er is een autopsie, waarbij ondertussen werd bevestigd dat De 23-jarige Ibrahima Barrie, die zaterdag overleed na te zijn opgepakt door de Brusselse politie, is gestorven aan een hartstilstand. Uit de autopsie blijkt dat Ibrahima een hartafwijking had. https://www.hln.be/brussel/autopsie-onthult-hartafwijking-bij-ibrahima-23-geen-sporen-van-drugs~af7c9050/

*in het verleden is al meermaals gebleken dat bepaalde gemeenschappen (waaronder de Guineese)  ook absoluut geen geloof willen hechten aan de resultaten van dergelijke autopsie of andere medische vaststellingen. Zo  bijvoorbeeld met deze rellen aan een Schaarbeekse school in april 2019 https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190430_04365885

*Maar ik heb voor alle jeugd- en andere welzijns- en maatschappelijk werkers in het Brusselse een zeer belangrijke boodschap en dat is de volgende : stop met het veralgemenen dat het hier telkens achtergestelde en gestigmatiseerde jongeren betreft.

Zogenaamde vreedzame betogers kwamen, voorzien van molotovcoctails een politiebureau in brand steken en andere vernielingen aanrichten. Er zijn gisteren ook meer dan 100 arrestaties verricht.

Maak nu eindelijk een eens sociaal-economisch-juridisch profiel op van deze en andere jongeren die eerder werden aangehouden. Wie zijn ze, van wat leven ze. Leefloon, dopgeld of ziekenkas of zijn er andere bronnen van inkomsten in het spel ?! Wat is hun schoolse opleiding (in zoverre ze die ook al hebben beëindigd. Hebben ze buiten rellen veroorzaken en plunderen ook nog andere competenties en vaardigheden ?! Zo ja welke…

Hebben ze ooit al eens gewerkt, zo ja waar en hoelang. Hebben ze regelmatig ook echt wel gesolliciteerd ?!

Zijn ze eerder al in aanraking gekomen met politie en justitie ? Voor welke feiten enz…Met andere woorden : breng het echte krapuul in beeld.

Als zelfs de wagen van de Koning, met het staatshoofd in die auto -bewust- werd bekogeld dat is het duidelijk dat de Brusselse samenleving wordt geterroriseerd door niets of niemand ontziende crapuleuse onruststokers plunderaars en vandalen die ongetwijfeld allemaal een verborgen agenda hanteren !

Pas als dat alles systematisch zou worden toegepast kan je verwachten dat ook de samenleving niet langer alle Brusselse jongeren van vreemde herkomst bestempelt als krapuul !!

Standaard