Geen categorie

Corona farcen

miskleunen | KOPSCHRABERIJEN

Van de 204 blogs (deze is dus nummer 205) die ik dit jaar heb geschreven, handelde  een flink aantal over corona onderwerpen. Niet verwonderlijk nu we al 10 maanden met deze pandemie te maken hebben.

Om dit blogjaar af te sluiten geef ik mijn persoonlijke top 3 van wat ik ervaar als de grootste corona farcen.  (miskleunen zeg maar)

  1. Europa liet een kans liggen om in plaats van maar 300 miljoen vaccins van Pfizer en BioNTech er ineens 500 miljoen van te bestellen. Vermits nog géén enkel ander vaccin door datzelfde Europa is goedgekeurd, kijken we nu in België aan tot een erg langdurige vaccinatieperiode. Zo zouden 65+ ten vroegste in mei/jun in aan bod komen.  https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20201227_93815615

Een aantal virologen en experten pleiten nu om dan het 2e spuitje niet na 3 weken maar uiterlijk binnen de 6 maanden toe te dienen. Maar dat is dan weer buiten…Europa gerekend blijkbaar. De kans dat Europa dit zal goedkeuren lijkt mij erg klein !  https://www.tijd.be/politiek-economie/belgie/federaal/vandenbroucke-wil-omgooien-vaccinstrategie-niet-overhaasten/10274037.html

2. Letterlijk enkele uren voor de (zeer beperkt in aantal) genodigden zouden aanschuiven aan de feestdis met Kerstavond maakte viroloog Steven De Gucht en zijn baas Minister Vandenbroucke duidelijk dat kinderen, jonger dan 12 jaar, wel tellen als knuffelcontact…Zoals De Standaard berichtte kwam deze knuffelregel bij heel wat mensen dan ook hard aan. https://www.standaard.be/cnt/dmf20201224_94512862

Een ministerieel mea culpa van ‘ik wil niet het Pietje populair zijn’ (FVDB dus) en de plooien zijn alweer glad gestreken

3. Alleen boodschappen doen en shoppen. Naar eigen en meerdere waarnemingen is deze regel voor veel te veel mensen blijkbaar onbestaande. Ik stelde me deze middag op (buiten)aan twee winkels in de Turnhoutse Gasthuisstraat. Alleen schoppen ? Tarara

Daarna naar de ‘grote Carrefour’…alleen boodschappen doen ?  Tarara. Het aantal mensen die heel de tijd met een lege kar rondrijden, terwijl hun partner een andere kar vult is haast niet te tellen.

Ik wil toch ook nog een farce ‘buiten categorie’ toevoegen. En dat is die van enkele agenten van de politiezone Brussel-West, die samen zitten te gourmetten op Kerstavond. (waar anders dan in Molenbeek of all places)

Hoe dom kan je zijn ?! Er zullen processen-verbaal worden opgesteld jegens de betrokken politiemensen, aldus de korpschef. Dat is de vanzelfsprekendheid zelve toch ?!  Het op non-actief plaatsen van de afdelingschef van dienst is ook niet meer dan terecht ! https://www.standaard.be/cnt/dmf20201228_95269120?utm_source=ds&utm_medium=push&utm_campaign=webpush

Ik wens jullie allemaal een corona-vrije overgang van oud naar nieuw

Standaard