Geen categorie

De Fabeltjeskrant

Meneer de Uil met de Fabeltjeskrant

Come and see next week

De corona-overlegcomité’s en daaropvolgende persconferentie hebben steeds meer weg van een televisie feuilleton. Daarbij kreeg je ook na elke wekelijkse aflevering die pancarde te zien…come and see next week.

Dat is ook wat premier De Croo gisteren vertelde : “Het is echter niet uitgesloten dat we hier volgende week opnieuw zitten.”

Wat de persconferenties zelf betreft : die hebben dan weer steeds meer weg van een aflevering van de Fabeltjeskrant. De wijze Mijnheer De Uil (De Croo) die een inleiding geeft waarna Juffrouw Ooievaar (Frank Vandenbroucke) nog eens komt herhalen…wat al gezegd is.

Logica blijft achterwege

Dat er gisteren geen enkele verstrenging werd aangekondigd verbaasde me toch enigszins. Het veralgemenen van de avondklok vanaf 22.00u zou een logische beslissing zijn geweest. Eventueel vanaf 26 december.

En dan was er de haast pathetische oproep om asjeblieft toch niet op reis te gaan. Ondertussen stonden gisteren en vandaag duizenden Belgen klaar in Zaventem, inschepingsklaar en zeker niet van plan om op die oproep in te gaan. Reizen had je, of eerder al kunnen verbieden, of je stopt met erover door te drammen…

En wanneer zullen onze politieke leiders nu eindelijk eens gaan beseffen dat het voortdurend hameren op het naleven van de reeds bestaande regels, géén enkel positief effect sorteert. De (kandidaat) overtreders volgen jullie persconferenties ook niet hoor.

Controle, controle, controle

In afwachting van -ongetwijfeld- nog slechtere cijfers zet de regering in op controle, controle en controle.

“Wie België wil bezoeken vanuit een rode zone moet voortaan bewijzen niet met Covid-19 te zijn besmet. Al wie niet in België woont en ons land binnen wil, zal vanaf 25 december voorafgaandelijk een recent negatief testresultaat moeten voorleggen. De uitslag mag maximaal 48 uur oud zijn. Voor een toenemend aantal reisbestemmingen is vandaag al zo’n negatieve test nodig.”

De vraag die bij het vernemen van deze beslissing onmiddellijk bij mij opborrelt is dan : en hoe ga je dat (niet) doen bij de asielzoekers die van alle kanten naar ons land komen. Sommigen zullen mij die vraag -ten onrechte- eerder verwijten aan mijn slecht karakter  dan aan covidpreventie…

En voor wie van één of andere reisbestemming terugkomt zal beter worden opgevolgd en gecontroleerd inzake quarantaineverplichting.

Maar, Mevrouw Annelies Verlinden, minister van binnenlandse zaken, hoe vaak nog ga jij extra controlemaatregelen op het bord van nu reeds een overbelaste en onderbezette politie leggen ?

https://wolput.com/2020/11/04/annelies-turnhout-heeft-een-probleem/

Want ondanks de corona pandemie, blijft  de samenleving en de misdaad wel draaien. Het lijkt wel of de politie zich niet meer mag of moet bezighouden met criminaliteit, familiale conflicten, moorden en/of pogingen daartoe, verkeer en ongevallen, snelheidscontroles enz. …

Ach weet je, volgende week zitten die lieve Kijkbuiskinderen alweer klaar voor een zoveelste aflevering van de Fabeltjeskrant…euh sorry, de toelichting na het overlegcomité

Standaard