Geen categorie

Annelies, Turnhout heeft een probleem

Dat het coronavirus niemand spaart, kan ook de politie van de regio Turnhout bevestigen. Naar ik lees in GVA van 3/11ll zaten vorige week 32 van de 120 politieagenten thuis. Dit getal van 120 agenten slaat terug op de groep die behoren tot de polyvalente pool.

Een ziektecijfer van 32%maakt het moeilijk om een planning op te maken, temeer daar onze federale minister van binnenlandse zaken heel erg aandringt op een sterke en permanente handhaving van de coronamaatregelen.

Andere politietaken zoals parkeercontroles en snelheidscontroles bijvoorbeeld komen dan ook in het gedrang. Het zou ook de bedoeling zijn meer aandacht te besteden aan overlastproblemen op het Brepolsplein (Turnova)

Burgemeester Van Miert zou contact opnemen met Annelies Verlinden, federaal minister van binnenlandse zaken over het aantal agenten wat kan worden ingezet.

Want laat het duidelijk zijn : de Turnhoutse bevolking heeft recht op voldoende politionele inzet en aanwezigheid op het terrein.

Voor alle aspecten inzake veiligheid, verkeer enz… Maar zeker ook Inzake permanente controles op de naleving van de coronamaatregelen. Zowel in uniform als anoniem. Want als de indruk zou ontstaan, dat alles zomaar op zijn beloop zou worden gelaten, brokkelt het broze corona-draagvlak nog verder af…

En laat me ook duidelijk zijn, wij betalen er als inwoner ook behoorlijk voor. Uit de jaarrekening 2019 blijkt dat we zowat 160 €/inwoner betalen aan de politie. Als je weet dat de  personenbelasting, maar 244 €/inwoner opbrengt… Een gezin betaald dus gemiddeld 358 €/jaar voor de werking van de politie in onze stad. (gemiddelde gezinsgrootte in onze stad is 2,24/personen)

Ik breng ook nog even mijn vraag in herinnering om de inruilperiode van de cadeau-bonnen te verlengen na 31/12/2020. Deze bonnen die elk gezin heeft gekregen in het kader van het corona-relanceplan kunnen gezien de lockdown een hele tijd NIET worden opgekocht.

Mijn vraag, van 27/10 ll, zou zijn doorgespeeld aan de verantwoordelijke(n) economie, maar is nog steeds niet beantwoord. Of dat met de vraag an sich, dan wel met de vraagsteller te maken heeft… ?!

Om dit op te lossen is alvast géén tussenkomst nodig van één of andere minister. Enkel wat logische en goede wil.

Standaard

Een gedachte over “Annelies, Turnhout heeft een probleem

  1. Jan Schoeters zegt:

    Ik zie in onze straat en in onze wijk over het hele jaar genomen geen enkele agent. Wel flikkenbakken, die allemaal om 16u. Geparkeerd staan aan de kazerne. Ik betaal dus voor niks. 0 service. Waar zijn die wijkagenten gvd? Bestaan die nog?

    Like

Reacties zijn gesloten.