Geen categorie

11 miljoen debielen

Gisteren konden we via Het Laatste Nieuws vernemen dat de burgers van dit land maar zeer beperkte cijfers inzake corona mogen kennen.

Naast de informatie voor het brede publiek maakt sciensano ook een apart en veel uitgebreidere rapport voor een zeer beperkt aantal ogen. Die van experten en ministers.

We weten nog altijd niet goed waar de besmettingen plaatsvinden.” Dat is wat enkele experten en ministers de voorbije dagen verkondigden. Nochtans kregen ze vorige week allemaal een rapport toegestuurd waarin vier pagina’s gewijd zijn aan clusteronderzoek. Daarin staan voor alle regio’s en provincies de exacte gegevens van de bron van een uitbraak. Je ziet er bijvoorbeeld dat bedrijven de voorbije weken iets meer uitbraken hebben gekend in vergelijking met andere sectoren zoals woonzorgcentra of scholen.” aldus HLN.

Wat velen van ons al heel lang vermoedden is dat we zeker niet mogen weten wat de resultaten zijn van clusteronderzoek : HLN : ‘Het vertrouwelijke rapport is 47 pagina’s lang terwijl het publieke rapport slechts 32 pagina’s telt. Om te beginnen kregen de burgers vorige vrijdag dus geen overzicht van het clusteronderzoek. Die vier pagina’s werden integraal verwijderd. Nochtans zijn de cijfers niet wereldschokkend. We weten immers al langer dat de meeste uitbraken terug te brengen zijn tot families en gezinnen en dat is exact wat de statistieken in het vertrouwelijke rapport laten zien.’

“En ook de pagina met informatie over de bezettingsgraad van de IC-afdelingen per provincie werd weggelaten. Daaruit valt nochtans af te leiden dat de situatie momenteel in Henegouwen, Brussel en Namen het meest precair is. In de drie provincies zijn nog steeds bijna de helft van de IC-bedden bezet. Terwijl dat in andere provincies tussen 30 procent en 40 procent is. Alles wat u hierboven las, werd doelbewust niet vrijgegeven.” aldus HLN.

11 miljoen volwaardige spelers

Klap op de vuurpijl komt, hoe kan het anders van de niet verkozen minister Frank Vandenbroucke : “Er zijn al maanden coronarapporten die bewust niet gedeeld worden met de bevolking. De regering geeft dat toe. “Het is niet dat de burgers die info niet mogen zien, maar soms kan die voor verwarring zorgen.” (HLN vandaag)

En zo weten we klaar en duidelijk hoe deze regering en zijn ministers over de ploeg van 11 miljoen mensen denken. Debielen, mensen met te weinig verstandelijke vermogens om cijfers te kunnen lezen en begrijpen. Om te kunnen lezen en begrijpen waar en welke clusters van besmettingen zich voordoen, om te kunnen lezen dat als er 110.000 reizigers terugkomen uit een rode zone er maar 154 ook getest werden op corona. Nu is dat laatste effectief ook wel hééél moeilijk te begrijpen…

En ja, door de opgelegde maatregelen raken mensen, zowel jongeren als ouderen, verward omwille van verplichte vereenzaming. En ja, er zijn ook debielen die denken dat ze onaantastbaar zijn en coronafeestjes (blijven) organiseren… maar ervan uitgaan dat volledige en eerlijke rapporten en cijfers bij de bevolking verwarring kunnen veroorzaken…dat is niet één maar vele bruggen te ver…

Jullie pakken zo graag uit met de ploeg van 11 miljoen…wel behandel al die burgers dan ook als volwaardige spelers, die recht hebben op de juiste en volledige informatie. Beseffen jullie eigenlijk wel dat omwille van dergelijke geheimhouding, steeds meer spelers afhaken ?!

Het lijkt wel op wat vroeger wel eens werd gezegd : we houden ze lomp en arm, dan hebben we er weinig last mee. Tenzij dit zo in het regeerakkoord voorzien is, moeten de partijvoorzitters nu toch wel eens gaan ingrijpen…

https://www.hln.be/dossier-coronavirus/exclusief-het-coronarapport-dat-we-niet-mochten-zien-welke-extra-informatie-kregen-ministers-en-experten-en-waarom-kregen-wij-die-niet~aa46ffdd/

Standaard