Geen categorie

Ertoe doen

Er zijn belangrijke zaken, minder belangrijke en zaken die er helemaal niet toe doen in het leven. Het is ook echt niet mogelijk om aan alles evenveel of zelfs uitzonderlijk veel belang te hechten.

Waar ik en samen met mij heel veel mensen wel enorm veel belang aan hechten is de zorgsector. In al zijn aspecten. Als covid 19,  minstens één positief effect heeft, dan is het wel die terechte en algemene aandacht voor die vele duizenden die in de zorg werken.

In dat opzicht is het akkoord met de zorgsector in Vlaanderen dan ook wel een overeenkomst die ertoe doet. Eindelijk zou ik zeggen. Nu maar hopen dat er ook voldoende mensen bereid gevonden worden om die zorgsector ook mee te versterken. Voor meer handen aan het bed.

Ik wil ook  niet wegcijferen dat dit akkoord er ook toe doet voor de Vlaamse regering zelf. Ook hier zou ik zeggen : eindelijk ! Vlaams Minister President Jambon en zijn collega Minister Beke liggen al een hele tijd onder vuur. Zowat de hele coronacrisis lang zeg maar.

De vraag wie al die (corona) maatregelen, net als dit akkoord uiteindelijk zal betalen doet er natuurlijk ook toe, maar wordt gewoon vooruitgeschoven. Alhoewel ieder van u het antwoord op die vraag uiteraard al wel kent !

Abortuskwestie

Wie er NIET toe doet in de abortuskwestie, is CD&V. Als Ecolo zijn zin doordrijft om deze heikele kwestie toch nu al aan de agenda te zetten. Dan kan CD&V dit zelfs niet tegenhouden. Zij zijn immers in zetelaantal overbodig en in Vivaldi gestapt als nog minder dan een schaamlapje, om de Vlaamse minderheid een beetje minder…minderheid te maken…

Bloggen

Waar ik ook enorm blij mee ben is de vaststelling dat mijn blog op wolput.com er steeds meer toe doet. Vorig jaar klopte ik af op iets meer dan 43.000 bezoekers. Ik verwachtte voor dit jaar  toch nog 5.000 bezoekers extra. momenteel tel ik voor 2020 al ruim 56.000 lezers,  een toename met maar liefst 13.000. En we hebben nog iets meer dan een maand te gaan.

Ikke blij natuurlijk. Want dat betekent dat heel veel mensen, wat ik in die blogs neerschrijf, ook weten te waarderen. Veelal gaat het dan ook over informatie die niet aan bod komt in de gewone media.

Geen zatte zever

Het correcte en officiële cijfermateriaal wat in mijn blogs aan bod komt wordt door sommigen aangegrepen om te stellen dat ik aan allochtonen-bashing doe. Dan moeten ze mij eens aantonen hoe en waar.  Of heeft men liever niet dat dit -nogmaals- officiële cijfermateriaal via mijn blog toegankelijk is voor iedereen die het wil weten ? In dat geval heb ik voor die mensen maar één goede raad : mijn blogs niet lezen !!

Het zijn mijn talrijke lezers die maken dat ik nog wel een tijdje wil volhouden. Veel van hen delen ook mijn blogs na publicatie, waarvoor dank. Want voor het overige heb ik eigenlijk geen ondersteuning, behalve dan with a little help from my friends. En dat doet er dan ook toe !!

Standaard