Geen categorie

Er zijn geen no-go zones

Logo van de politie | Lokale Politie Denderleeuw / Haaltert

Zoals de Sint elk jaar met veel bravoure declameert dat er géén stoute kinderen zijn, zo verklaarde een Brusselse korpschef aan de VRT dat er in Anderlecht géén no gone zones zijn. Staande op het Lemmensplein in Anderlecht -een zeer gekende hotspot voor drugdealers-, vlogen de eieren wel om de man heen…

Onze ministeriële excellenties zijn dezer dagen vooral bezig met beleidsverklaringen en het geven van interviews. Als gevolg daarvan hebben zij wellicht geen tijd om de Brusselse politionele gebeurtenissen op te volgen.

Speciaal voor Annelies Verlinden (Binnenlandse zaken); Vincent Van Quickenborne (justitie) en Sammy Mahdi (migratie) lijst ik in deze blog een aantal zaken op uit het Brusselse, die in één enkele week, de pers hebben gehaald. In willekeurige volgorde

  • 3 agenten gewond bij coronacontrole in Elsene; *politievrouw krijgt klappen (van een illegaal) bij cornacontrole in Sint-Joost. Illegaal werd vrijgelaten; *vrouw valt uit raam van 5e verdiep in Elsene, tijdens lockdownfeestje. Politie stond juist klaar om het gebouw binnen te gaan.; *Omstaanders proberen arrestatie te verhinderen in Jette. 16 personen opgepakt; *Politie opnieuw aangevallen bij interventie in Jette; *In Elsene betrapt politie inbrekers die met tassen vol gereedschap uit garage kruipen. De mannen zijn gekend bij de politie. 36j verdachte –illegaal– heeft 7 diefstallen gepleegd en is gekend voor 30 feiten. 27j, illegaal gekend voor 10 feiten waaronder 2 diefstallen. Een 26j illegaal pleegde al 41 strafbare feiten waaronder 11 diefstallen; *Agent krijgt klappen van man zonder mondmasker. Agent in ziekenhuis, dader na verhoor vrij; *VRT interviewt op het Lemmensplein in Anderlecht –gekend als hotspot voor drugdealers– , de korpschef van de zone Brussel-Zuid. Terwijl deze korpschef verklaart, dat er géén no gone zones zijn, krijgen hij en de VRT ploeg eieren naar hun hoofd gegooid…Diezelfde korpschef verklaarde ook nog : een relschopper roofde uit een stukgeslagen combi een dienstwapen waarmee hij in de lucht schoot. Hij werd hiervoor veroordeeld en kreeg hiervoor -amper- 200 uren werkstraf. We moeten ons toch eens afvragen of dit een goed signaal is.

Enkele politieke reacties : De Ecolo burgemeester van Elsene meent dat dergelijke incidenten zich overal voordoen maar krijgt meer mediatieke en politieke aandacht als ze in Brussel gebeuren. (nvdr : en dus is er volgens de man niet veel aan de hand…)

PS’er en minister-president Vervoort zal zich geen burgerlijke partij stellen bij geweld tegen de politie en is bovendien van mening dat hij zich niet heeft uit te spreken over de incidenten want de onderzoeksdiensten doen hun werk. (nvdr : wat voor een hol vat is die man eigenlijk…)

Annelies, Vincent en Sammy : in deze politionele bloemlezing over één week, zit meer eten en drinken dan in al jullie beleidsverklaringen samen. Twijfel en talm dan ook niet langer maar go go go in al die poltiezones en het parket aldaar. Stop met misdadige illegalen vrij te laten rondlopen en zorg dat er echte eenheid van commando komt. Want als dat ergens in ons land nodig is, dan is het absoluut wel in het Brusselse gewest !!

Standaard