Geen categorie

Ik kan het allemaal niet begrijpen

Coronacrisis leidt tot overrompeling in Kalmthoutse Heide (Kalmthout) -  Gazet van Antwerpen Mobile

De corona-maatregelen proberen wij nu al de hele tijd na te leven. Voor onze eigen gezondheid en die van onze vrienden en familie. Maar tegelijk zijn er ook heel wat zaken die ik maar niet kan begrijpen.

Zo ben ik al een aantal keer geschrokken van, de beelden van een teveel aan wandelaars. Aan de zee, in Limburg, in de Liereman, Kalmthoutse heide enz. …Telkens vraag ik me af of dit allemaal wel voldoende corona-veilig kan verlopen ?! Want, we wandelen toch in de vrije natuur zeker, allemaal zonder mondmasker. Begrijpen die mensen niet dat ze risico’s lopen ?!

Wat ik ook niet  begrijp is dat het voetbalwereldje doet of corona niet bestaat. Men blijft zomaar overal naartoe vliegen, terwijl de Vlamingen die eventjes over de grens gaan shoppen met boetes worden bedreigd. Tegelijk test men in dat voetbalwereldje op corona alsof het een lieve lust is. Zo hoor ik vandaag nog dat Eden Hazard zowel vorige woensdag èn vrijdag werd getest en bovendien maandag nog eens een test zal ondergaan. Voor Jan met de pet wijzigde men enkele tijd geleden nog de teststrategie naar ‘zo weinig mogelijk

Nog iets wat voor mij moeilijk te begrijpen valt : sinds op 1/11 de nieuwe lockdown is ingegaan werden gemiddeld al ruim 1.000 overtredingen/dag vastgesteld. Als je er mag vanuit gaan, dat slechts 10% van de overtredingen ook daadwerkelijk werd vastgesteld…zouden er ruim 10.000 overtredingen per dag zijn… En dat ondanks alle oproepen tot burgerzin en gezond verstand. Dat begrijp ik dus niet.

En blijkbaar zijn nu alle problemen met het niet bereiken van bepaalde doelgroepen opgelost. Of is het omdat ik er nog weinig tot niets over hoor, dat ik het verkeerd begrijp ? Misschien had/heeft  het allemaal te maken met wat HLN ruim een maand geleden al in een opinie schreef

“Zelfs in het putje van het Amazonegebied moeten er groepen zijn die je op een halfjaar tijd met een communicatiecampagne kan bereiken. Toch schijnt dat hier niet te lukken. Het probleem lijkt dan ook niet de communicatie, maar een gevaarlijke vorm van politieke correctheid. Als je de groepen — of ze nu Afrikaans, Turks, joods-orthodox of Marokkaans zijn — al niet durft te benoemen, hoe kan je ze dan bereiken?” https://www.hln.be/binnenland/opinie-als-je-moeilijk-bereikbare-groepen-niet-durft-te-benoemen-hoe-kan-je-ze-dan-bereiken~a650f4da/?utm_source=email&utm_medium=sendafriend&utm_campaign=socialsharing_web

Het kan ook te maken hebben met voorvallen als dit van zaterdagnamiddag in het Brusselse gewest… https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20201114_97775307

Wat ik dan weer wel -heel goed zelfs- begrijp is dat het ziekenhuispersoneel een aanmoedigingspremie van bijna 1.000€ zal krijgen. Weliswaar bruto. Ze verdienen het van harte.

Maar, laat ons wel wezen. Eens deze gezondheidscrisis zal bedwongen zijn, moet federaal Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke wel de oefeningen afmaken, die voor covid 19 werden ingezet. Met name rond efficiëntie, performantie, financiering van de ziekenhuizen…kortom, omtrent alles wat met de betaalbaarheid van onze gezondheidszorg te maken heeft.

Het is maar te hopen dat hij dat ook begrijpt !!

Standaard

Een gedachte over “Ik kan het allemaal niet begrijpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s