Geen categorie

BURGER (doet zijn) ZIN

Gezond Verstand; nieuw tijdschrift.. – WantToKnow.nl

De politiekorpsen kunnen amper bijhouden om allerlei lockdown feestjes te gaan stilleggen. Letterlijk STILleggen, want meestal komen er klachten van geluidsoverlast.

Het fenomeen van lockdownfeestjes doet zich voor in (huur)woningen of -appartementen (Air B&B’s) hotel- of motelkamers. En niet enkel in de grootsteden maar recent ook in Brasschaat. En wat de politie kan vaststellen, is wellicht enkel het topje van de ijsberg…

Tekenend voor het gebrek aan burgerzin is deze verklaring van enkele betrapte jongeren bij zo’n feestje in Antwerpen, tegenover HLN : “Iemand van ons was jarig en hij had deze B&B afgehuurd”, vertellen twee     jongens aan de voordeur van het B&B-appartement in de Lange Nieuwstraat 139.  De jongeren waren zich wel bewust dat dergelijke feestjes verboden zijn door de lockdown maar namen toch het risico. 

“Ach, wie gelooft er nog iets van die coronatoestand? Natuurlijk kan je besmet geraken, maar het is allemaal in de handen van God. Als Hij beslist dat jouw tijd gekomen is, dan is het zo”, zegt één van de jongeren. 

Zien de jongeren niet in dat zij andere mensen in gevaar  brengen door besmet te raken op een verjaardagsfeestje?  De twee jongens halen hun schouders op en wandelen weg. https://www.hln.be/antwerpen/verjaardags-feest-je-in-benb-gasten-vluchten-naar-dak-bij-politiecon-tro-le-ach-wie-gelooft-er-nog-iets-van-die-coronatoestand~ac19f77d/

Grens-fun-shoppen

Een ander staaltje van die gebrekkige, Belgische burgerzin vinden we dan weer net over de Nederlandse grens, zoals in Zeeland (Hulst en dergelijke) De Nederlandse burgemeesters daar, zijn niet te spreken over toestroom aan Vlamingen

Uit De Standaard : De meesten dragen een mondmasker – niet verplicht in Nederland – maar niet iedereen. Lorenzo en zijn vriendin, bijvoorbeeld. ‘Omdat ik elke dag een masker op mijn werk draag, is het juist fijn om hier nu eens geen te moeten dragen.

Maar, veel straffer is deze uitspraak van een Vlaamse burgemeester : De landgenoten die we spreken in Sluis zijn zich van geen kwaad bewust. We treffen er zelfs een Vlaamse burgemeester, die van zijn echtgenote niet met zijn naam in de krant mag uit schrik voor negatieve reacties. Ze komen verse vis kopen. ‘Ik kan die bezorgdheid wel goed begrijpen’, zegt de Vlaamse burgemeester. ‘Het is een feit dat even op en af naar hier om verse vis te kopen geen essentiële verplaatsing is. Maar als zij die grens sluiten en strenger zijn, dan hebben wij ook geen zin om nog langs te komen. Ik vind dit de verantwoordelijkheid van de Nederlanders.’

https://www.standaard.be/cnt/dmf20201111_97236291

Over burgerzin gesproken !! Blijkbaar is deze burgemeester zich alles behalve bewust van zijn taak en opdracht  Een burgemeester is niet alleen het hoofd van de gemeente,(tevens administratief hoofd v/d politie) maar ook de vertegenwoordiger van de regering. In die laatste hoedanigheid is de burgemeester belast met de uitvoering van de wetten, decreten, de verordeningen en besluiten.

Zo zie je maar, er zijn nog steeds mensen met gebrek aan gezond verstand die dan als burger ook gewoon hun zin blijven doen…

Standaard