Geen categorie

Misplaatst borstgeklop

Hij doet het weer, de -groene- schepen van mobiliteit, Marc Boogers. Hij creëert zomaar 3,5 km bijkomende fietsstraten in Turnhout. En -uiteraard- stuurt de man dat bericht de wijde wereld in met het nodige borstgeklop.

Maar, nader bekeken is dat borstgeklop helemaal misplaatst. Waarom ? Hij kan dan als schepen wel fietsstraten bijmaken (waar ik op zich zeker niet tegen ben) maar ondertussen laat hij andere straten er ongelofelijk fietsgevaarlijk bijliggen.

Zo neem ik als voorbeeld de Molenstraat. Recent werd het eerste deel van die straat heraangelegd. Vanaf de Victoriestraat tot aan de Kruishuisstraat. Maar in het volgende stuk, zowat 250 à 300 meter lang (tot aan de Spoorwegstraat) telde ik deze namiddag meer dan 10 èchte fietsvalkuilen.

Er is zelfs een fietsvalkuil bij van bijna 5 meter lang. Ik maakte er enkele fotos’ van.

Standaard

5 gedachtes over “Misplaatst borstgeklop

 1. Eddy Grooten zegt:

  Dit heb je eveneens ook in ėėn van de eerste fietstraten in Turnhout. En dan nog met een school in deze straat .DE APOSTOLIEKENSTRAAT. SCHANDALIG

  Like

  • Jaak Mertens zegt:

   Toen de Apostoliekenstraat geopend werd als fietsstraat heb ik putten aangeduid met ‘plaklint’. Ook toenmalig burgemeester en schepenen attent gemaakt dat rode verf verspillen aan putten, geen zin had. En dan de voetpaden vlak bij scholen: abominabel. Als ik mensen van RTV vroeg om dat allemaal ook te filmen kreeg ik als antwoord: ‘dat hoort niet tot onze opdracht’.

   Like

 2. Jan zegt:

  Let er ’s op. In Tht leggen ze kruispunten heraan. Een hele straat vernieuwen kunnen ze blijkbaar niet aan of niet betalen. Cfr. Molenstraat, Patriottenstraat. Financiële put te groot? 26mio euro aub! Een geweldige blunder van fin. Dir. En schepen in Vosselaar. Zal ’t gaan ja? Met tukken van de foor allicht wel!

  Like

 3. Wim Moonen zegt:

  Dat hij er eerst voor zorgt, dat, bij vanavond of ‘morgens vroeg, de fietsers hun licht aanzetten of tenminste toch controleren of ze verlichting hebben. Verder moeten zij, het achterkomend verkeer, verwittigen door hunnerzijds uit te steken, als ze weg verandering willen doen. Wordt er hen ook op gewezen, dat de voorrangsregels ook voor hen gelden? VB: de voorrang van rechts en de voorrang van voertuigen op een rotonde? Dat fietsers op het juiste fietspad rijden en niet op dat van te tegenliggers ( zie stug op Mol, als de school van KA uit is, richting ringbaan) en weten ze dat een voetpad geen fietspad is. Dit zijn allemaal zaken die ik al meermaals gezien heb. Fietsstraten aan leggen ok, maar dat wil niet zeggen dat ze met 3 of meer naast elkaar moeten rijden. Ik zeg dit allemaal voor hun eigen veiligheid. De openbare weg is er niet alleen voor fietsers, ook al denken sommige dat wel.

  Like

Reacties zijn gesloten.