Geen categorie

Bang zijn

Wenen: wandelroute van Hofburg tot Museumkwartier

Wie bang is krijgt ook slaag, zo werd ons vroeger wel eens voorgehouden. Bang of angstig, het zijn erg nare gevoelens en het overkomt ieder van ons wel eens. Meestal verdwijnt dat gevoel wel na een tijdje, maar er moet niet veel gebeuren om opnieuw bang te worden of angstig te zijn.

Sinds corona in de lucht hangt, zijn miljoenen mensen bang om besmet te worden door covid 19. Want dit is een virus dat niet enkel onzichtbaar en onvindbaar is maar tot nader order ook niet kan worden uitgeroeid. Het kan, ondanks dat je van mening bent dat je er alles aan doet om je ertegen te beschermen, zomaar dodelijk toeslaan.

Er zijn wat dat betreft zeker ook  parallellen te trekken met islamterreur. Er zijn de voorbije weken een aantal zware terreuraanvallen geweest met een erg dodelijk karakter.

Meermaals in Frankrijk en nu weer in het Oostenrijkse Wenen. Achteraf zijn er dan wel één of meer experten die komen verklaren dat deze aanvallen niet uit de lucht komen vallen. Bijvoorbeeld omdat de Moslims op 29 oktober  Mawlid an-Nabi vieren, de herdenking van de Geboortedag van de Profeet Mohammed. Anderen zijn dan weer van mening dat de aanslag in Wenen kan te maken hebben met de te forse taal van de Franse president Macron… (Jihadexpert Van Ostayen)

Een lachertje

De terrorist/moordenaar in Wenen, zou volgens (Oostenrijks Minister) Nehammer inderdaad vervroegd vrij geweest zijn. “Hij is erin geslaagd het deradicaliseringsprogramma van het gerecht te misleiden…

We moeten beseffen dat dit met, bijvoorbeeld, de ‘IS Weduwen’ die terug naar ons land werden gebracht ook zou kunnen gebeuren…

Diezelfde expert Van Ostayen in Knack : “Beter zwaardere straffen dan deradicaliseringsprocessen. ik geloof hoegenaamd niet in de heilzaamheid van deradicaliseringsprocessen”.

Maar dit en volgend jaar komen ook in ons land zowat 60 veroordeelde terroristen op vrije voeten komen. En dan ? Zouden die dan wel gederadicailseerd zijn ? Of is dat ook niet meer dan een lachertje ?!

Oorlogswetten nodig

De hamvraag is of ons land wel over een voldoende zwaar arsenaal aan rechtsmiddelen beschikt om terroristen ook effectiever en zwaarder  dan nu te straffen. Moeten we niet overwegen dat we voor dergelijke moordenaars en terreurzaaiers een soort van ‘oorlogswetten’ te maken ?

Of blijven onze politici geloven dat we die mensen effectief hun zotternij uit hun hoofd kunnen praten ?  Gaan we al dat krapuul 24/7 kunnen opvolgen in hun doen en laten, of komt dan de privacy van dergelijke onverlaten in het gedrang. (ocharme toch)

Ik heb alvast een duidelijke boodschap voor justitieminister Van Quickenborne : er is werk aan de terreurwinkel beste man, héél veel werk en liefst héél, heel quick !!

Jihadexpert Van Ostayen verklaart eveneens over deze terroristen : “De essentie is inderdaad dat je op dat vlak eigenlijk geen constante ziet in de profielen van de daders”

Toch wel hoor. Bijna allemaal zijn ze gekend bij de politie en hebben ze een gerechtelijk verleden. Net zoals dit moordend stuk krapuul in Wenen

Standaard