Geen categorie

Een olifant in ’t stad

Jumbo opent eerste stationswinkel - Jumbo Persportaal

Beter één Jumbo in de hand dan ongekende invullingen van dit pand

In het verleden gingen wij af en toe, naar Olen-jaarmarkt. Daar was ook wel eens een olifant te bekijken, waar je een kindje mocht opzetten om dan een foto te maken…nostalgie.

Maar nu Jumbo -de winkelketen dus- beslist heeft om een Turnhoutse vestiging te openen en dat nog wel in wat ooit dè winkelstraat van de Kempen was is de vraag of dit een olifant in de porseleinkast zal worden ?!

Nu ben ik  nogal gerust van niet hoor. En ik juich de komst van Jumbo echt ook wel toe. Wij gaan nu al regelmatig boodschappen doen in Jumbo Rijkevorsel  of Baarle-Nassau.

Jumbo City

In Nederland zet Jumbo al een tijdje in op ‘Jumbo City-winkels’ zeker na de overname van Hema. Net als Albert Heijn dat ook doet in ons buurland. Zo heeft AH maar liefst 8 winkels in Den Bosch, met kleinere en grotere oppervlakten.

Naar eigen zeggen van Jumbo : Met de stadse gemakswinkels Jumbo City speelt Jumbo in op de verschillende klanten die zich in de binnenstad bevinden om te werken, studeren, winkelen of wonen. Zij kunnen er terecht voor zowel de dagelijkse boodschappen als voor een ruim aanbod aan verse producten voor thuis of onderweg. Jumbo City combineert de beste elementen van de reguliere Jumbo winkels, Foodmarkt en van restaurantketen La Place. Alle maaltijden uit eigen keuken en producten uit de bakkerij zijn afgestemd op de verschillende eetmomenten van de dag. Zo komt de foodbeleving ook in deze winkels sterk naar voren. https://www.jumbo.com/service/het-bedrijf-jumbo/winkels-en-restaurants

Hema blijft ook aanwezig

in de nieuwe vestiging in Turnhout zal zeker ook een ‘stuk Hema’ aanwezig blijven, minstens al met het restaurantgedeelte. Omwille van de beslissing dat er in de stadsregio géén supermarkten mogen bijkomen, kan Jumbo zich op geen andere dan deze plaats vestigen, omdat dit pand reeds als supermarkt vergund is (uit de tijd van de Grand Bazar reeds…) Deze ‘wetenschap’ ontkracht ook meteen de stelling dat Jumbo beter in Turnova terecht zou komen.

Alweer een mobiliteitsprobleem ?

Niet echt denk ik. De parking boven Hema (wat nu Jumbo zal worden) is uiteraard nu ook al redelijk intensief gebruikt. Niet enkel door bezoekers van Hema trouwens. Dat verkeer moet nu dus ook via de Warandestraat en Stationsstraat de stad verlaten….die nu op de trein- en spitsuren al vol staat. Eigenlijk veranderd er dus echt niet zoveel wat dat betreft.

Ik herinner me dat dergelijke mobiliteitsproblemen ook werden opgeworpen in verband met Turnova en de in- uitrit van de parking. Daarbij moet alle verkeer via de Patersstraat om of naar de ring te rijden, of ook te verzeilen in de Warande/Staionsstraat. Dat heeft bij mijn weten nog niet voor een verkeersinfarct gezorgd.

Zelf gebruiken wij voor onze dagelijkse boodschappen al lang de auto niet meer in Turnhout…maar wel de fiets 🙂

Standaard

4 gedachtes over “Een olifant in ’t stad

 1. Hens Cecilia zegt:

  Ik ben blij dat de Jumbo in de Gasthuisstraat komt.Er zjjn al zoveel winkels weggehaald naar Turnova dat zorgt alleen maar voor leegstand in de winkelstraat en dat is ongezellig en daardoor blijven de mensen daar weg.

  Like

 2. Josette Theeuwes zegt:

  Dré,
  Toch spijtig dat de mooiste z’n gezelligste winkel in Turnhout moet wijken voor deze olifant. Deze winkel was een van de best draaiende HEMA’s van België met een zeer grote omzet. Vooral de cafetaria draaide supergoed.
  Spijtig genoeg kwam daar dat covid virus aan en heeft zo deze Hema verlieslatend gemaakt.
  We wachten af wat de toekomst brengt en al bij al ben ik toch blij dat er toch nog een stukje Hema zal blijven bestaan.
  Groetjes,
  Josette

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

  Like

Reacties zijn gesloten.