Geen categorie

Broeksch…ers

een lage broek met een diepe betekenis | dwars

“Laten we alstublieft stoppen met zeggen dat het een probleem is aan de ene kant van het land en niet aan de andere. Alexander De Croo Eerste minister (Open VLD)” Deze ochtend in De Standaard https://www.standaard.be/cnt/dmf20201022_97665465

Beste Premier, we weten wel dat jij een Belgisist à papa bent. Maar als je echt een draagvlak wil bekomen, ook in Vlaanderen, dan is het je verdomde plicht om de Brusselse èn Waalse PS-Ecolo-regeringen terecht te wijzen omdat zij in de maanden augustus en september NIETS hebben ondernomen om het aantal corona-besmettingen in te dijken.

Het is uiteraard voor u een stuk plezanter en eleganter, net als voor ‘anderen’ om een Bart De Wever op de korrel te nemen, omdat hij vragen stelde bij het sluiten van de restaurants.

“We kunnen blijven beweren dat de inwoners van Molenbeek onze taal niet spreken en onze media niet volgen, maar ‘lockdown’ begrijpen ze overal. En die heeft daar in het voorjaar ook gewerkt. Nu is het te laat voor regionale maatregelen, maar op een bepaald moment had het wel gekund. Toen er ongeveer 88 besmettingen per 100.000 inwoners in Antwerpen waren hadden gouverneur Cathy Berckx (CD&V) en burgemeester Bart De Wever (N-VA) de moed om strenge maatregelen voor hun stad en provincie af te kondigen, waarmee ze zich niet populair maakten. In de laatste week van september waren er in Molenbeek 457 besmettingen per 100.000 inwoners. In plaats van te zeggen “blijf allemaal in jullie kot” zei Vervoort: “We wachten de adviezen van de Celeval en de barometer van de federale overheid af.” Brecht Decaestecker  in HLN. https://www.hln.be/binnenland/onze-opinie-ik-ben-beschaamd-om-belg-te-zijn~a5aa6198/

Beste Hoofredacteur en uw collega’s van DPG media, zoals VTM (1,2,3,4…)

Waarom heb je deze FEITEN niet veel eerder en met veel meer aplomb onder de aandacht gebracht. Stel je eens voor dat je dit evenveel aandacht had gegeven als de zaak Chovanec en de trekvogelende BV’s ?! Zou er dan niet meer politieke èn maatschappelijke druk zijn ontstaan om die PS-Ecolo regeringen te dwingen tot eerdere en doortastende maatregelen om de sterk stijgende cijfers van besmettingen te doen dalen in plaats van ze, door NIETS te doen te laten stijgen ??

Ik weet wel dat het onbeleefd is, maar misschien ook wel noodzakelijk: wij benoemden als Lilse bengels dergelijke houding(en) wel eens als broekschijters.

Maar vandaag is het wat het is en zullen wij, met ons gezin, net zoals we dat nu al 10 maanden doen, de maatregelen opvolgen en alles doen om onszelf en anderen te beschermen.

Dat de non-believers ons dan ook broekschijters noemen, kan me geen reet verdommen…

Standaard