Geen categorie

Teachers lives matter

Ik heb om 11.00u deze ochtend, witte rozen neergelegd aan de tegel tegen zinloos geweld, aan de ingang van het stadskantoor Turnhout.

Waarom ik dat gedaan heb ?

TEACHERS LIVES MATTER

Ik wil mijn medeleven betuigen met Samuel Paty, de leerkracht die werd vermoord voor zijn les over vrije meningsuiting.

Bovendien is dit ook een gebaar van solidariteit met alle leerkrachten in ons land of waar ook ter wereld, een hart onder de riem in hun belangrijke maatschappelijke opdracht.

Als blogger vind ik de vrije meningsuiting onaantastbaar en levensbelangrijk. Ik was zelf ook behoorlijk geschokt toen de gewezen directeur van de dienst welzijn van deze stad, vorig jaar in De Standaard declameerde dat mijn blog en bijgevolg ook ikzelf als schrijver ervan, vergif ben voor de samenleving.

Deze plaats, aan de ingang van het stadskantoor is dan ook niet zomaar uitgekozen. Iedereen die in deze stad wil komen wonen, moet hier passeren. Het is dan ook belangrijk dat iedereen beseft dat deze stad alle vormen van geweld veroordeeld.

(deze actie die in 2007 is ontstaan mag best nog wel eens worden opgefrist en geactualiseerd)

Ik heb bewust géén oproep gedaan om aan deze actie mee te doen en wel om volgende redenen :

  1. Om te vermijden dat één of andere extremistische groepering dit zou kapen
  2. Coronagewijs zou het niet fatsoenlijk zijn hier met te veel volk te staan gezien het verbod op samenscholingen van +4 personen.

23 oktober 2020

Dré Wolput

Blogger op  wolput.com en inwoner van deze stad.

(de uitnodiging aan de pers, om hierbij aanwezig te zijn had ik me beter bespaard)

Standaard