Geen categorie

De beste…

Beste Bink ?!

Bij de Facebook groep “ge ze van Turnhout” loopt de zoektocht naar de “beste Bink”. Zelf ben ik niet actief in deze fb-groep. Ik voel ook niet direct de behoefte voor de zoveelste keer de vraag naar “een goede huisdokter, tandarts, kapper” of what ever, voorgeschoteld te krijgen.

Ik beschouw deze fb-pagina dan ook eerder als een feelgood gebeuren en blijkbaar ben ik daarvoor nog niet softie genoeg. En om genomineerd te worden als “beste Bink”, kom ik al helemaal niet in aanmerking.

Wat niet wegneemt dat ik alle deelnemers aan deze poll veel succes wil wensen.

Het is een keuze om je uitsluitend te focussen op feelgood nieuws. Zelf heb ik voor mijn blog de keuze gemaakt om mensen te informeren over de brede waaier van het maatschappelijk leven. En dat te omkaderen met cijfers. Informatie ook die veelal niet op die wijze aan bod komt in kranten of andere nieuwsmedia.

Een voorbeeld om dit duidelijk te maken. Ik lees in een krant dat SP.a Turnhout een actie voerde om Turnhoutse kinderarmoede onder de aandacht te brengen.

Daarbij werd verwezen naar het hoge % kinderen geboren in kansarme gezinnen. In mijn blog voeg ik daar dan aan toe, dat ruim 80% van die kindjes geen Belgische moeder heeft. Kwestie van wat meer duiding te geven.

Beste Blogger

Mijn blogs zijn dan ook vooral geïnspireerd op het delen van kennis. Het was trouwens Paul Dierckx zaliger, die dit altijd benadrukte inzake armoedebestrijding.

De cijfers van het aantal bezoekers tonen ook aan dat veel mensen dit erg appreciëren. Waar ik vorig jaar nog 43.206 bezoekers voor mijn blog telde zijn er dat nu al 47.500. Goed voor +165 lezers per dag.

De beheerders van “ge ze van Turnhout”, zullen me wellicht nooit uitroepen als “beste Bink”. (Wat ik ook helemaal niet ambieer) Maar misschien ben ik wel de beste blogger onder de Binken…

Standaard

2 gedachtes over “De beste…

  1. Gust Hoskens zegt:

    Interessante blog Dré omwille van je ongekleurde en gefundeerde informatie over Turnhout. Interesseert mij nog steeds ondanks het feit dat ik sinds 2004 Vosselaar als woonplaats heb

    Like

Reacties zijn gesloten.