Geen categorie

Ontmenselijken

20 augustus 2019 : de 17 jarige Mehdi Bouba werd dodelijk aangereden ter hoogte van het centraal station in Brussel. Door een politiewagen die op weg was naar een (andere) oproep. Mehdi was, te voet, op de vlucht voor een drugscontrole. Uit een onderzoek van het parket blijkt dat de verkeerslichten op groen stonden voor het autoverkeer en op rood voor de voetgangers. De politiecombi die de zeventienjarige dodelijk aanreed had wel zwaailichten maar geen sirenes opstaan. De politiewagen reed aan 95km/uur (in zone 50) Een deskundige stelt vast dat het slachtoffer maar zichtbaar was op een afstand van 2,5 meter en dat de politiewagen zelfs aan een snelheid van 50km/uur de aanrijding niet had kunnen voorkomen. Het parket besluit om niemand in beschuldiging te stellen voor het dodelijke ongeval. Er zijn dus geen ernstige aanwijzingen voor een strafrechtelijke inbreuk.

Politie beschuldigd van moord

Maar de familie van Mehdi is niet akkoord, want zij spreken zelfs van een kind vermoord door het rijgedrag van de politieDat Mehdi op de vlucht is gegaan voor een politiecontrole en daarbij een rood licht negeerde…daarover rept de familie met géén woord. “Ze hebben Mehdi ontmenselijkt en dat doen ze nu ook met ons” aldus de familie !!

https://www.standaard.be/cnt/dmf20201008_95161794

Half Juni 2013 : Juf Magalie (Alpaerts) van de Blokkendoos krijgt te maken met een hysterische massa van mensen van vreemde origine. Er stonden woedende ouders aan De Blokkendoos, de politie moest tussenkomen en mensen schreeuwden dat ze Magalie wilden opknopen aan de hoogste boom. …De beschuldigingen aan het adres van Magalie waren striemend. Ze had kindjes gewurgd, had op hen geplast, had hen ontvoerd in haar auto en had hen ongepast aangeraakt. In juridische termen: verkracht.

Er kwam een onderzoek maar omdat het openbaar ministerie geen bewijzen kon vinden , vroeg het de buitenvervolgingstelling van Magalie. Drie jaar nadat ze was moeten opstappen uit De Blokkendoos werd de naam van Magalie gezuiverd: ze had niks misdaan. Maar de gevolgen van die lelijke beschuldigingen uit 2013 draagt ze nog elke dag.

https://www.demorgen.be/nieuws/juf-magalie-alpaerts-29-werd-in-2013-onterecht-beschuldigd-van-kindermisbruik-ik-zal-altijd-die-ene-juf-blijven~bbf5e566/

Ik krijg nog steeds koude rillingen als ik de beelden zie en de commentaren hoor van deze hysterische, krijsende massa… Over ontmenselijken gesproken !

In mei 2019 krijgen we een quasi ‘herhaling’ van dergelijke hysterische massa -in Schaarbeek- die zelfs rellen veroorzaken naar aanleiding van -alweer- valse beschuldigingen over een vermeend zedenfeit…

https://www.hln.be/in-de-buurt/brussel/de-crem-start-onderzoek-naar-aanpak-rellen-aan-schaarbeekse-school~a1679fa8/

Het is blijkbaar een slechte gewoonte in bepaalde culturen om onze rechtsgang en onafhankelijke rechtsspraak niet te aanvaarden. Maar het is anderzijds dergelijke houding die het moeilijk maakt om deze mensen uit andere culturen te aanvaarden als ‘onze gelijken’

Bij de meeste mensen speelt dan het rechtvaardigheidsgevoel op. Temeer omdat men altijd weer de schuld wil leggen bij anderen -liefst bij de politie- en om zeker niet te spreken over de eigen fouten.

“Allochtone hysterie schijnt een epidemie te worden, denk maar aan de school in Schaarbeek waar moslima’s van hoofdzakelijk Guinese afkomst maar blijven tieren dat die kleuter misbruikt is, ook als de wetsdokter onomwonden het tegendeel beweert en een infectie vaststelde. Guinea, toonbeeld van beschaving. Zie ook de Antwerpse Blokkendoos en de heksenjacht op juf Magalie in 2013. Geen ratio, alleen provocatie en al dan niet gestuurd fanatisme: met zo’n mensen ben je nooit klaar, en waarom ook de grote dialoog af en toe zijn houdbaarheidsdatum overschrijdt”. (zo schrijft Johan Sanctorum in Doorbraak) https://doorbraak.be/de-iraanse-furie/

nvdr : Op de Nederlandse zender NPO2 is volgende dinsdag een documentaire te zien over de Antwerpse juf Magalie Alpaerts, die in 2013 ten onrechte beschuldigd werd van kindermisbruik in basisschool De Blokkendoos op het Antwerpse Kiel. Documentairemaakster Kim Faber volgde haar in het schooljaar 2019-2020, toen ze zes jaar na de ophef voor het eerst weer als juf voor de klas stond. https://www.gva.be/cnt/dmf20201009_94758859

Standaard

Een gedachte over “Ontmenselijken

  1. Johan Boudry zegt:

    Als ze onze rechtsgang niet aanvaarden, zal niemand ze tegen houden terug te keren naar eigen land waar vrouwen een bijkomend verschijnsel zijn en minderwaardig zijn! Als wij in hun land hetzelfde kabaal maken zullen we nooit meer het daglicht zien want we verdwijnen! zonder proces!

    Like

Reacties zijn gesloten.