Geen categorie

Politiek correct ? Tarara

Burgemeester Blankenberge: “Brusselse politie moet jongeren ...
Foto HBVL

De strand- en/of zwembadrellen van de afgelopen dagen blijven voor controverse zorgen. De haast amechtige pogingen om het zoniet -bijna- goed te praten, dan toch vooral te vergoelijken zijn niet meer te tellen.

De meest nuchtere en correcte analyse komt van Marc Elchardus. Zo zegt hij in DM ondermeer : “Nog steeds hoort men die absurde bewering dat het gedrag van die jongeren een gevolg is van een gebrek aan kansen. Terwijl zij wel degelijk onderwijskansen kregen, maar die verkwanselden. Door baldadig gedrag leraars ontmoedigden of zelfs van baan deden veranderen. Zij zorgden voor een slecht klasklimaat; boorden op die manier ook de kansen van hun medeleerlingen de grond in”

https://www.demorgen.be/meningen/al-jaren-zien-we-bij-een-aantal-kinderen-en-kleinkinderen-van-migranten-een-groeiende-afkeer-van-onze-samenleving~ba393f20/

Het is bijna aandoenlijk hoe links zich steeds meer aan het vastrijden is in hun eigen netten. De eigen deughouding van het politiek correct denken, ook en vooral bij de media, zit hen steeds meer dwars. Ik geef u hierbij graag enkele voorbeelden.

**Zwemplekken of kuststeden afsluiten : “Het is ook discriminerend en stigmatiserend, bijvoorbeeld naar jongeren toe.” zo zegt Karen Phalet – sociaal psycholoog bij VRT. Mijn commentaar : Tja, als je niet bereid bent om het krapuul met naam en toenaam te noemen, keihard aan te pakken èn te straffen, dan rest er maar één zaak : ‘stigmatiseren van alle jongeren met algemene maatregelen’ Denk daar maar eens over na VRT en psychologen…

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/08/11/sociaal-psycholoog-over-maatregelen/?fbclid=IwAR02SThywcSYqK6qkK8F13GaDp6uqIXOgSSWDQdv_0f07NDpEU8TDuXr8pg

**Zo klaagt de Franstalige kinderrechtencommissaris in Knack over “Het grote probleem van Brusselse jongeren is dat ze, hoe ze zich ook gedragen, altijd met die relschoppers zullen worden geassocieerd” Mijn commentaar…enige en juiste oplossing hiervoor is dat de media en opiniemakers, relschoppers en bendeleden met naam en toenaam vernoemen en niet langer het ‘containerbegrip’ jongeren of Brusselse jongeren misbruiken

https://www.knack.be/nieuws/belgie/franstalige-kinderrechtencommissaris-meeste-brusselse-jongeren-willen-gewoon-rustig-naar-strand/article-normal-1628511.html

Standaard