Geen categorie

Zatte zever

Onder het motto het maakt niet uit wat we onze lezers en/of kijkers wijsmaken, zo lang we maar wat zatte zever uitkramen mag alles worden gezegd en geschreven in de reguliere media. Zelfs de door henzelf zo gerespecteerde, als politiek correcte VRT, doet daar dan aan mee !!

En uiteraard, wanneer we met zatte zever te maken hebben is het ook zo dat niets nog is wat je denkt of dacht.
Zo weten we nu met zekerheid dat de kustrellen (Blankenberge, Oostende, Knokke enz. …) niets, helemaal niets te maken hebben met Brusselse en Noord-Franse jongeren van vreemde origine. Geen jongeren die komen om zich te manifesteren als vechtersbazen mèt een strafblad, al dan niet optredend in bendeverband. Niets van dat alles…

Het is de natuur, stommerik

Dank zij de haast feilloze nautische kennis van VRT-journaliste Fatma Taspinar weten we  nu met zekerheid dat de rellen in Blankenberge, alles te maken hebben met het natuurlijke fenomeen van eb en vloed.

Daardoor werd het strand van Blankenberge, wat in de ochtend en vroege namiddag nog heel breed was, in de latere namiddag 100 meter smaller. En plots was er dus niet meer voldoende plaats om al die lieve jongeren van vooral Noord-Afrikaanse origine te ‘herbergen’. Als gevolg daarvan kon de befaamde social distancing van 1,5 meter, niet meer worden gewaarborgd en dat verhitte de gemoederen.

Met dat andere natuurlijke fenomeen van het is de etnie (afkomst) heeft het dus absoluut niets te maken. Voilà.

Gelukkig hebben wij VRT en Fatma om ons met de neus op het, door vloed stijgende,  zilte zeewater te drukken ! En toen waren de mosselen aan wal !


Want, als gevolg van die onvoorziene strandversmalling,  werden ook een aantal jongeren verdreven naar de zeedijk, aan wal dus, waardoor deze dan weer van de nood een deugd moesten maken en onbetaald gingen schoppen, niet alleen, zoals het coronagewijs moet, maar met meerderen.

https://www.gva.be/cnt/DMF20200810_94323752?fbclid=IwAR2vKu5EpoHVADCsl7ZWdBynCGSfXX9JykneVKiTYYfn6LjzXhKkgc5k1ZA

Het is bovendien, aldus een motivatie psycholoog, niet uit te sluiten dat al deze jonge toeristen bevangen zijn door enige corona-moeheid. Ook dat zou volgens hem een uitleg kunnen zijn voor deze rellen. Dan ligt de oplossing volgens hem voor de hand : versoepel deze maatregelen voor jongeren. En zijn motivatie slaat alles : “We weten dat corona minder hard toeslaat bij jongeren. En we weten dat net zij meer behoefte hebben aan verbondenheid. Je zou dan bijvoorbeeld kunnen overwegen om die jongeren een ruimere sociale bubbel te gunnen dan het oudere deel van onze bevolking

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/motivatiepsycholoog-waarom-geen-soepelere-coronaregels-voor-jongeren~a8411221/

Dat de man weinig kaas gegeten heeft van de covid 19 wetenschappers is hem blijkbaar géén zorg. Want sciensano verklaarde op 2/8 ll het volgende : ‘Het virus bestrijden blijft een gemeenschappelijke taak, maar de jongeren dragen op dit ogenblik de grootste verantwoordelijkheid. Het is cruciaal dat ze de regels volgen en hun contacten beperken. Jongeren blijven vaak symptoomloos en besmetten zo anderen.’

https://www.standaard.be/cnt/dmf20200802_97439469

Mag ik ervan uitgaan dat die motivatiepsycholoog dan een echte lapzwans is ?!

Standaard

4 gedachtes over “Zatte zever

Reacties zijn gesloten.