Geen categorie

Politionele spreidstand

De politie drijft de massa uiteen.
foto HLN

Leeftijd is niet echt een relatief begrip want cijfers liegen niet. Maar waarom ben ik dan blij al 65j te zijn. Wel heel eenvoudig : er gaat geen dag voorbij of jongeren -al dan niet uit het Brusselse- worden gestigmatiseerd als brutale, arrogante en vechtende nietsnutten.

De media hebben niet de moed noch het lef om al dat opstandig geweld in -vooral- onze kuststeden bij naam te noemen. En dan bedoel ik dat niemand wil zeggen of schrijven, dat het veelal jongeren van  vreemde origine betreft.

Politie is boksbal

En wat steeds weer opvalt is hoe de politie zich gedeisd -moet- houden. Telkens weer zijn ze de boksbal van die talrijke jongeren die qua afkomst zeker niet mogen worden gestigmatiseerd.

Je vraagt je natuurlijk af, wat is toch de oorzaak van die altijd weer rebellerende en vechtende Brusselse ‘jongeren’. Heeft het met gebrek aan opvoeding en respect te maken. Is het omdat vooral de Brusselse en Waalse socialisten teveel pamperen ? Het is een beetje van alles wat dat betreft.

Maar dat de politie zich telkens weer gedeisd moet houden en als boksbal moet laten gebruiken door die jongeren, is mijn inziens te wijten aan  een kapitale denk- en doe fout uit het verleden

En wel de volgende : in de periode van Paula D’hondt als koninklijk commissaris voor de migratie (1989) In haar aanbevelingen werd ondermeer gesteld dat politie/rijkswacht vorming moest organiseren voor hun personeel in hoe omgaan met migranten in onze samenleving. Essentie van die cursus : je moet meer klappen en minder kloppen.

Daardoor zijn deze ordediensten eigenlijk vogelvrij verklaard ten aanzien van vreemdelingen. En dat weten die verdomd goed. Toen in 1992 ook nog de rijkswacht gedemilitariseerd werd en dus onder politiek bevel kwam, was het hek helemaal van de dam…’

Spreidstand

Maar er is nog een tweede veel actuelere reden. En dat heeft alles te maken met de opgefokte, door de media opgeschroefde en alles behalve altijd correcte BLM-beweging. Deze heeft wel als gevolg dat elke stap die een politieman zet om bijvoorbeeld iemand te arresteren, iemand tot kalmte aan te manen op een noodzakelijk agressieve toon enz. …door deze BLM’ers zal worden aangegrepen om de politie te beschuldigen van racistische intimidatie èn dito geweld.

Deze oh zo brave maar vooral zeer kansarme en achteruitgestelde jongeren  weten deze BLM-toestanden perfect te gebruiken als dekking voor hun onaanvaardbaar en baldadig gedrag !! Want de minste vermeende racistische houding van politiemensen zal immers door die BLM-beweging aangegrepen om het gedrag van zulke jongeren ‘in te dekken’ en op te roepen tot manifestaties.

Het faillissement van de multi-culturele samenleving

Dat is de onhoudbare spreidstand waartoe onze ordediensten worden gedwongen. Ook en vooral door de politiek correcten.

Geweld tegen politieagenten wordt dan ook enkel verbaal verworpen en veroordeeld, maar concrete daden blijven uit. Op dat vlak is onze Minister van politie De Crem alles behalve een ‘Crembo’ maar eerder een volgzaam politiek correct schoothondje.

Politici, haal de politie uit dit spagaat. Geef hen de nodige mensen,  middelen en mogelijkheden om de kernopdrachten te kunnen uitvoeren. Kernopdrachten zoals ordehandhaving, als dat nodig is met harde hand en een matrak. Het doen naleven ven wetten en regels en het aanpakken en bestrijden van criminaliteit.

Ik zelf ben maar een koele minnaar van de zogenaamde nabijheidspolitie. Politionele wijkwerking, zeker in grotere steden heeft maar zin als er  ook een samenwerking èn informatie-uitwisseling kan zijn met straathoek-, socio-culturele- en andere maatschappelijk werkers. Op voorwaarde dat deze zich niet verschuilen achter hun vertrouwensband of beroepsgeheim ! Parket en justitie moeten zorgen voor een degelijk vervolgings- en strafbeleid. Stop met die softe aanpak zoals bvb werkstraffen.

Als de politie een wapen gebruikt volgen er 101 onderzoeken van evenveel comité’s P. Enkel en alleen omdat er mensenrechtenactivisten en andere organisaties op de loer liggen als scherprechters om die politieman/vrouw te kunnen betrappen op een fout.

Als voorbeeld de zaak van de peuter Mawda. Er werd door onze politici ei zo na een week van nationale rouw afgekondigd voor dit spijtig voorval. En de politieagent moet nu voor de rechter verschijnen en zo plaatst ‘ons apparaat’ hem op dezelfde lijn als de criminele mensensmokkelaar !

Deze spreidstand, Dames en Heren politici, zal onverbiddelijk leiden tot het faillissement van een leefbare verdraagzame samenleving. En zeker niet enkel op politiek vlak, in het stemhokje. Een afschaffing van de kiesplicht zal hier niet aan verhelpen. Integendeel !!

Standaard

6 gedachtes over “Politionele spreidstand

 1. Roman zegt:

  dat is prachtig neergeschreven Dre.

  Wetende door deze toestanden dat het VB enorm begint te groeien. Politici zitten zichzelf in de vingers te snijden door dit lakse beleid.

  Like

 2. Boulliard Jan zegt:

  De pampering van de immigranten – en hierbij wil ik duidelijk maken dat de meerderheid van de erkende migranten wel in orde zijn – heeft ertoe geleid dat een deel van hen zich verschuilen in alle soorten sociale voordelen en misbruik maken van organisaties die goedbedoelde werden opgericht maar door hen volledig hun oorspronkelijk doel voorbijschieten, mede door de slechte en fake berichtgeving door en in de pers en sociale media.
  Politiekers in België hebben niet de moed om ernstige maatregelen te nemen, altijd bang om stemmen te verliezen en aan populariteit in te boeten.
  Maar het moment is aangebroken om wel uit de kast te komen.
  Diegenen die dit doen zullen volgende verkiezingen beloond worden.
  Roepen langs de zijlijn en het volk opruien zal in deze slechts kort lonen.
  Wie durft zijn nek uitsteken…
  Die krijgt alvast mijn stem!

  Like

 3. Jaak Mertens zegt:

  Heb ook pas de kaap van 65 gerond en zeker niet gelukkig met wat ik allemaal zie en hoor. Maar een andere ‘benoeming’ kan misschien ook: het blijken allen jonge-“mannen”… Zoals ook de meeste hooligans, criminelen van verscheidene slag, dictators en een ouwe koning hier of daar… Terwijl ze volgens harde, reële cijfers zo’n 49% van onze en wereldwijde bevolking uitmaken.

  Like

  • Ter vervollediging : het blijkt dat zo goed als alle 20 gearresteerden-ook zij de bestuurlijk werden aangehouden- al een strafregister zouden hebben. De drie die vandaag bij de onderzoeksrechter werden aangehouden ontkennen of minimaliseren, bijna vanzelfsprekend, de feiten. Verder wist de advocate van één van de drie ook nog te vertellen : Volgens de verdediging is de jonge Brusselaar niet aan z’n proefstuk toe. Zo zou hij op z’n zestiende al een achttiental feiten gepleegd hebben. “Mijn cliënt zat eerder in een jeugdinstelling en heeft dus wel al wat op z’n kerfstok”. Maar, zoals steeds zullen er zeker weer mensen, groepen en organisaties opstaan om te zeggen ‘niets lijkt wat het is’

   Like

Reacties zijn gesloten.