Geen categorie

Onverantwoord

Coronavirus Testing Laboratory In Glasgow : Nieuwsfoto's

Dat de zeer strenge corona-maatregelen, uitgevaardigd door Gouverneur Cathy Berx, niet door iedereen zomaar goedschiks worden opgevolgd; het was te verwachten.

Sommigen schreven zelfs hun persoonlijke frustraties neer in een column in de krant. Dat Cathy beter eens wat meer op café zou gaan. Of over een ‘eigen volk eerst corona-testdorp’ in Borgerhout. Je krijgt er natuurlijk altijd wel wat lezers mee op je hand. Maar al bij al is het een vrij onschuldig protest.

Onverantwoord

Van een andere orde en zelfs een lichte vorm van insubordinatie, is wat RTV lapte in hun nieuwuitzending van 28/7 ll. Op 24/7 al lanceerde Gouverneur Berx de oproep : ‘Wees creatief en innovatief in het verslaan van het virus, niet in het omzeilen van de maatregelen.’ 

Dat belette RTV echter niet om een item te brengen, waarbij een fitness uitbater in Lier ondermeer de sporters van aangrenzende gemeente Ranst oproept om bij hen te komen sporten. In de reportage zelf, Zonder enige duiding of  vermelding dat Ranst op dat ogenblik, na Antwerpen, het hoogst aantal besmettingen telt per 100.000 inwoners. (116/100.000) Bij wijze van spreken doet RTV via dit onderwerp de uitnodiging om de besmettingen van deze gemeente dan maar over te brengen naar de Stad Lier…

https://www.rtv.be/artikels/lierse-fitnesszaak-we-gaan-niemand-weigeren-uit-ranst-lint-a85780

Ondertussen heeft de Stad Mechelen beslist dat Antwerpenaren niet welkom zijn in Mechelse fitnesscentra: “Omzeilen regels door in Mechelen te fitnessen” https://www.hln.be/in-de-buurt/mechelen/antwerpenaren-niet-welkom-in-mechelse-fitnesscentra-omzeilen-regels-door-in-mechelen-te-fitnessen~a0832a84/

Journalistiek en deontologisch onverantwoord

En in diezelfde uitzending voert RTV ook nog  oud-gediende van CD&V, Ludo Helsen, op. Deze ex provinciaal gedeputeerde kan en mag, zonder enig wederwoord, reactie of duiding,  allerlei onjuistheden zelfs onwaarheden debiteren over het falend coronabeleid in de Stad Antwerpen. Wat de ex-gedeputeerde kwam zeggen, raakte kant noch wal. Een staaltje van slechte journalistiek maar vooral van slechte deontologische journalistiek. Een dag later zou Cathy Berx op RTV zeggen dat de man in deze duidelijk een gebrek aan kennis heeft…

Trouwens, is en was Ludo Helsen niet de enige CD&V’er die dezer dagen maar al te graag Antwerps burgemeester Bart De Wever onder vuur nam wegens door henzelf, het falend beleid van BDW genoemd. Dat ze daarmee hun federale ministers Geens, De Crem en Muylle uit de wind willen zetten is voor mij erg duidelijk. Zij lukten er immers niet in om tijdig de maatregelen te verstrengen. Zo lieten ze ondermeer de -wekelijks wijzigende- bubbel van 15 veel te lang ongemoeid. Om nog maar te zwijgen van Vlaams CD&V minister Beke, wiens contact-tracing zelfs vandaag nog altijd niet helemaal op punt staat…

Nu voor al diegenen die BDW -helemaal ten onrechte- een falend coronabeleid verwijten publiceer ik hierbij graag de link naar het artikel in De Tijd, van 1/8 ll. Deze krant zette in een tijdslijn de gebeurtenissen èn handelingen in Antwerpen mooi op een rijtje.. Iedereen zal bij het doornemen hiervan kunnen vaststellen dat zowel BDW als Berx meer deden dan zij konden of zelfs mochten doen binnen hun bevoegdheden. En dat op basis van gegevens die zij niet kregen van de hogere overheden, maar waarnaar vooral ook Antwerpse dokters, zelf op zoek zijn gegaan.

https://www.tijd.be/dossiers/coronavirus/hoe-antwerpen-corona-alleen-te-lijf-moest/10242577.html

Kan u dit artikel niet openen, stuur me dan een mailtje en dan stuur ik het u op.

Standaard

2 gedachtes over “Onverantwoord

  1. Bouwen Jozef zegt:

    CD&V wordt door u weer eens in een slecht daglicht gesteld,zeker als er eens kritiek is op De Wever..Het lijkt er wel op dat de CD&V-ministers ,volgens u ,voortdurend verkeerd handelen en spreken. Niemand is in deze moeilijke tijd feilloos ,maar zondebokken zoeken is niet moeilijk…

    Like

    • Als ik door de juiste feiten te vermelden, politici in een slecht daglicht stel, dan zijn ze niet goed bezig Jozef. Tenzij u deze feiten, onderbouwd, kan tegenspreken natuurlijk… maar daar lees ik alvast niets van in deze reactie. Het is bovendien onjuist om ‘het ene’ (het falen van zowel de federale Ministers, als Vlaams Minister Beke) in verband te willen brengen met het andere (de onterechte kritiek op BDW en Berx) Ik mag hopen dat je minstens de moeite gedaan hebt om het artikel in De Tijd (grondig) te lezen. Indien dat zo is, kan je niet anders dan samen met mij vaststellen dat wat Helsen e.a. beweren, kant noch wal raakt. Kritiek geven is voor mij, zoals een boksmatch. Slagen onder de gordel zijn NIET toegelaten. En een boksmatch die wel correct verloopt, is nog steeds een sportief evenement. Ik vind het ook spijtig dat je niet -inhoudelijk- ingaat op mijn vaststellingen wat RTV betreft. Zonder twijfel zou jij vroeger in je ambt van Burgemeester ook -terecht overigens- op je strepen hebben gestaan als een regionale zender (of andere media) u zo frontaal zou aanvallen, met slagen onder de gordel als wat Helsen nu heeft gedaan met BDW,, zonder dat jij een eerlijke kans zou krijgen op een wederwoord. En wat contact opsporing betreft : vorige vrijdag nog (31/7) titelde HLN “Contacttracing rammelt nog altijd even hard” Wees gerust Jozef Bouwen, van zodra een paard, of meerdere paarden, de haver verdienen, zullen ze die van mij ook krijgen. Wie mij kent en mijn standpunten en blogs leest, weet dat ik ‘zo in mekaar zit’. Dat was wat mij betreft zo in het verleden, heden en zal ook zo in de toekomst blijven, zonder aanschijns des persoons, om met een mooi, oud Vlaamse gezegde te eindigen !

      Like

Reacties zijn gesloten.