Geen categorie

Stop het gezeur !!

Corona-voorzichtig

Rita en ikzelf zijn beiden longpatiënten. Vooral voor Rita is dat een probleem. Vanuit haar vroegere job bij Philips, heeft zij grafiet op haar luchtwegen en longen. Daardoor is ze erg gevoelig voor longontstekingen. Bij mezelf is het eerder een astmatisch probleem.  Met medicatie en een preventieve antibiotica (Rita) trachten we één en ander onder controle te houden.

Pas een 10-tal dagen, voor de horeca-lockdown van 13 maart was Rita hersteld van alweer een longontsteking. Ik moet er dus wellicht géén tekening van maken dat wij al heel de corona-tijd extra voorzichtig zijn geweest. En nog steeds.

Een broer van mij is al enige tijd ernstig ziek. Longkanker. Wij hebben mekaar de voorbije maanden amper -fysiek- durven zien. Een ander nabij familielid, (broer van mijn overleden echtgenote) was ook tijdens de lockdown zo erg ziek (ook al van kanker) dat hij eraan is overleden. Al die tijd konden we hem niet bezoeken. Mijn schoonbroer maakte deel uit van een groot gezin van 12, met tientallen neven en nichten. Bij zijn begrafenis mochten slechts 30 personen aanwezig zijn. Samen met enkele andere familieleden die niet aanwezig mochten zijn, hebben we na de dienst, gewacht op het kerkhof waar er meerdere personen aanwezig konden zijn. Vermits er in de kerk géén WIFI- verbinding mogelijk was, konden we ook niet rekenen op een livestream…

Een grote hechte familie wil ook zeggen dat er veel feestjes allerhande zijn. Buiten feesten als Pasen en dergelijke meer. Al die feestjes werden de voorbije maanden afgelast. Ook de maandelijkse kaart- en buurtavond met de broers/zusters en wederhelften van Jeke konden dus niet doorgaan. Toen enkele weken geleden de versoepelingen kwamen, hadden we er  goede hoop op dat we tenminste op 15 augustus met z’n allen zouden kunnen ontbijten, fietstochtje maken en ’s avonds allemaal samen de voeten onder tafel om lekker te eten. Een traditie van ruim 20 jaar… Niet dus ! Ook al in augustus stonden er 2 feesten op het programma naar aanleiding van een 40 jarig huwelijk. Nu niet meer dus…

Stop het gezeur en draag uw mondkapje

Deze lange inleiding en persoonlijke situatieschets, om duidelijk te maken dat wij het gezeur over de mondkapjesplicht kotsbeu zijn.

Nogmaals een oproep om dit mondkapje WEL te dragen en vooral ook CORRECT te dragen, over mond EN neus.

Wij durven zelfs aandringen dat de politie heel streng zou optreden in deze zaken. Niet alleen bij hen die helemaal géén mondkapje (willen) dragen maar vooral ook bij hen die het maar halfsegat dragen.

Maar daarnaast vinden wij het ook enorm belangrijk dat iedereen zich ook aan alle andere maatregelen wil houden. Een vaste bubbel van vijf. Handenhygiëne, slechts één persoon die winkelt en afstand houden.

En dat zeker niet alleen voor onze gezondheid maar vooral ook voor die van uzelf en al uw dierbaren !!

Standaard

4 gedachtes over “Stop het gezeur !!

 1. Groot gelijk !
  Het is door al die egoïsten dat we nu weer die opflakkering kennen! (En dan mag je niet racistisch worden…)
  Heb ook problemen hier in de blok van zo’n egoïstisch gedrag.
  Als je dan reageert krijg je nog 2 x een flinke por op de borst..
  En de politie komt wel.. maar dan achteraf volgt de “vriendjespolitiek” en dikke zever in de blok… die egoïstisch zeikerd moesten het allemaal krijgen!!

  Like

Reacties zijn gesloten.