Geen categorie

Een zomer zonder flosj

Familie op de kermis : Stockfoto

Het is zeker géén gemakkelijke beslissing geweest om Turnhout-Kermis dit jaar te annuleren. Ik ben ervan overtuigd dat men alle mogelijke pro’s en contra’s heeft afgewogen en men zeker niet over één nacht ijs is gegaan. Maar het zou zeer onverstandig zijn om de unaniem negatieve adviezen van veiligheid- en hulpdiensten te negeren

Wat mezelf betreft : ik had zo gehoopt dat de kermis zou kunnen doorgaan. Ik vind het dan ook een erg spijtige maar correcte beslissing van het stadsbestuur.

Heras-hekweken plaatsen

Ik had ook begrepen uit de toelichting van schepen Stijnen op radio 2, dat er zelfs heras-hekken zouden moeten worden geplaatst als afscheiding tussen de foor en de caféterrassen. Bovendien zou er slechts een zeer beperkt aantal mensen worden toegelaten wat -met een bezoekersaantal van gemiddeld 5.000/dag- enkel tot lange wachtrijen en veel frustraties zou leiden.

Dat deze beslissing heel veel emoties opwekt bij voor- en tegenstanders is heel begrijpelijk. Maar waar ik geen begrip voor kan noch wil opbrengen is op de scheldpartijen die dan ontstaan op diverse facebook-groepen. Of mensen die ‘als met getrokken messen’ tegenover mekaar staan…

Geen flosj…dan maar de burgemeester als kop van jut…

Enkele citaten : mja burgenmeester hier trekt op genne bal / Al goed dat er op een ander er wel staan voor de kinderen .Kom juist van Beveren waar er wel een grootte staat . Van een egatripper en blaaskaak op dat schoon verdiep gesproken (citaten overgenomen zoals ze geschreven staan)

Anderen verwijzen dan weer naar Tilburg-kermis maar weten niet (of willen het niet weten) dat die kermis dit jaar voor slechts 25% zal doorgaan. Van de 200 attracties andere jaren zullen er nu maar 50 mogen komen en verspreid over 3 grote pleinen…

https://www.kermistilburg.nl/vakantiekermis/#more-4636

Compensatie voorzien

En ja, ik kan de teleurstelling van de foorkramers heel goed begrijpen. Niet het stadsbestuur, maar wel de opgelegde maatregelen in het kader van covid19, zorgen voor grote financiële problemen voor deze mensen.

Misschien kan het stadsbestuur overwegen om volgend jaar géén standgeld te vragen.

Standaard