Geen categorie

Nieuwsmanipulatie à la Driesje

Franse buschauffeur hersendood geslagen na discussie over mondmasker: “Dit is moord met voorbedachten rade” zo kopte HLN op 7/7 ll.    https://www.hln.be/nieuws/buitenland/franse-buschauffeur-hersendood-geslagen-na-discussie-over-mondmasker-dit-is-moord-met-voorbedachten-rade~a137d2f1/

Dit is uiteraard een gruwelijk nieuwsfeit. Maar, eerlijk gezegd, het zou mij niet opgevallen zijn als ik één en ander niet had zien passeren op de facebookpagina van een Turnhouts VB-gemeenteraadslid. En vooral omdat hij het volgende als bijschrift plaatste : “Niet op de vlaamse nieuws zenders. Waarom komt dat niet op EEN EN VTM Welk spellletje speelt men weeral” Hij deelde hiermee een bericht van VB’er Dries Van Langenhove.

Dan toch maar eens gaan kijken op DVL zijn FB-pagina en zie en lees daar het volgende : “Philippe, Buschauffeur. Gisteren doodgeslagen door ‘jongeren’  #whitelivesmatter.” En een foto van de buschauffeur met zijn partner. Maar…géén enkele link naar het artikel in HLN. (zie eerder)

Door dit zo op zijn FB te zetten wekt hij duidelijk de indruk dat dit is voorgevallen in ons land en dat de daders ongetwijfeld jonge allochtonen zijn. En zijn ‘blinde’ volgelingen gaan daar ook allemaal van uit. Dat is duidelijk te merken aan de aard en inhoud van de opmerkingen.  Ik citeer  slechts enkele  en dan nog ‘redelijk brave’ opmerkingen.

Gaan we nu ook samen gaan plunderen en de boel op stelten zetten en Brussel gaan afbreken   / Nieuwe verkiezingen moeten er komen ,zo vlug mogelijk , wat zijn wij nu met een mislukte regering ,dat niet uit hun schelp durven komen.  / Wanneer wordt er eens echt gewerkt aan deze problemen? Veel strengere straffen, Belgische nationaliteit afnemen indien dubbele en onmiddellijk naar land van herkomst met ganse familie! Eigendommen mogen door de staat aangeslagen worden om de familie  / Wanneer in godsnaam worden er milities gevormd om dit tuig op te zoeken en zeer zwaar aan te pakken. Want onze regering noch justitie doen niks!!! We moeten het recht in eigen hand nemen!

Wat DVL hier doet, is duidelijk een extreme vorm van nieuwsmanipulatie.   Hij heeft  enkel de foto ‘gepikt’ bij HLN om aan gevaarlijke stemmingmakerij te doen.

Dit leverde hem tot deze ochtend al 6.000 ‘likes’ een kleine 9OO opmerkingen en 1.800 delers op.

Pano schild en vrienden

Nieuwsmanipulatie, dat is waar DVL de VRT van beschuldigde met hun pano-reportage over schild en vrienden. Niets anders dan knip- en plakwerk stelde hij destijds…https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/09/05/waarom-van-langenhoves-verdediging-weinig-aannemelijk-is/

Hoe dan ook, dergelijke nieuwsmanipulatie enkel en alleen bedoeld om zoveel mogelijk mensen in het harnas te jagen tegen ‘al die criminele allochtone jongeren’…en ‘linkse media die hierover niets willen laten horen of schrijven’…het is zelfs een parlementslid van een extreem-rechtse partij onwaardig. Hoe kan het dan ook anders dat andere partijen NEEN blijven zeggen tegen  samenwerking met zulke mensen ?!

En ja, ik ben er me van bewust dat ik nu nogal wat van mijn FB- en blogvolgers zal ‘verliezen’ Maar dat is dan ook maar een vorm van ‘gezonde uitzuivering’.

Standaard