Geen categorie

Engerlingen of engerds

U weet het zeker ook nog uit de lessen biologie van vroeger, een engerling is de larve van een kever die tot de familie bladspierkevers behoort. De meest bekende is de larve van de meikever, maar ook de larven van de junikever.

Nu we einde mei zijn en we her en der nog eens een meikever hebben kunnen spotten en nu dus de overgang maken naar de junikever, wil ik u niet onderhouden over hoe deze engerlingen uw gazon kunnen verinneweren. Maar wel over engerds.

Engerds

Actueel denk ik daarbij aan

*de politieagent, die samen met zijn collega’s een zwarte arrestant George Floyd genaamd gewoon hebben vermoord… Zelfs de echtgenote van de politieagent die met zijn knie letterlijk de adem heeft afgesneden van deze man, vraag de scheiding aan…

Zwijgen is geen optie

Natuurlijk is de verleiding nu groot om te focussen op de zware rellen en aangerichte vernielingen die nu in Minneapolis en vele andere steden al enkele dagen aanhouden. Maar wees gerust, ik veroordeel altijd en overal elke vorm van geweld wat ook de aanleiding mag zijn. En dat doe ik omdat er altijd mensen zijn die van dergelijke -begrijpelijke- protesten, misbruik maken om branden te stichten en plunderingen aan te gaan.

Zwijgen soms wel een optie

*Een andere engerd waar ik actueel ook aan denk is ‘Driesje’ (Van Langenhove) De man vond het nodig om aan body of fatshaming te doen omdat een jongedame op twitter refereerde naar de BBQ waarop hij vorige week aanwezig was in Gent.

Maar het probleem met twitter is nogal eens dat de zogenaamde ‘good guys’ van leer trekken tegen de ‘bad guy’. Ongelofelijk hoe de gekende ‘good guys’ à la Bart Somers, Sammy Mahdi daar dan opvliegen met als gevolg dat de ‘good media’ doen wat ‘Driesje’ -the bad guy- het liefst heeft : dit in hun gazetten en website plaatsen. (DM en HLN) Man, man, man…weten jullie dan echt niet dat ‘Driesje’ veel weg heeft van een ‘aandachtshoer’…en dat jullie hem dat dan ook geven…aandacht.

Zwijgen is soms wel een optie. Ook voor Bart en Sammy !

Standaard