Geen categorie

Valse veiligheid

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen en buiten, de tekst 'Mooi initiatief maar regenboogpad is geen officieel zebrapad'

Ik gun de LGBT-gemeenschap van ganser harte het regenboogpad op de Turnhoutse Markt. En ik gun ook de voortrekker van dit regenboogpad, Bart Voordeckers van open VLD zijn moment de gloire. Daarom ook dat ik er melding van maakte op mijn facebookpagina. Maar, dat is niet het hele verhaal…

Groene terapeutische hardnekkigheid

In mijn blogs dring ik al lang aan om op deze plaats, de doorsteek van de markt naar Turnova en omgekeerd, een echt en wettelijk zebrapad aan te leggen. Trouwens is het perfect mogelijk om een wettelijk oversteekpad te combineren met de regenboogkleuren. Zoals het regenboogpad nu is aangebracht zou het wel eens als gevolg kunnen hebben dat het eerder  de aandacht van automobilisten zal  afleiden in plaats van aan te wakkeren.   https://nl.wikipedia.org/wiki/Regenboogpad

Zebrapad in de regenboogkleuren in Moorsele tegen onbegrip ...

Ik klaag dan ook de terapeutische hardnekkigheid aan waarmee Groene schepen Boogers (èn wellicht ook zijn diensten ?!) blijven volharden in de boosheid om hier géén wettelijke oversteekplaats te voorzien. Zelfs Vlaanderen stelt dat, op locaties waar veel voetgangersstromen komen, zoals in stationsomgevingen of andere scholen,  men ervoor  kan kiezen om toch een voetgangersoversteekplaats te markeren. Er wordt hierbij geen onderscheid gemaakt tussen een vaste of een dynamische zone 30.”

Bovendien is het aanbrengen van een zebrapad in een zone 30 ook absoluut NIET verboden.  https://www.mobielvlaanderen.be/overheden/artikel.php?id=1227

Zwakke weggebruikers beschermen

In de medische wereld kan terapeutische hardnekkigheid leiden tot veel menselijke schade en leed en vaak toch ook met de dood als gevolg.

Valse veiligheid

Ook in het verkeer is terapeutische hardnekkigheid absoluut te vermijden. Zwakke weggebruikers verdienen niet enkel een zone 30 in de stad. Ze verdienen net zo zeer de bescherming van een wettelijke oversteekplaats op deze drukke plaats !! Een niet wettelijk aangebracht regenboogpad geeft dezelfde valse veiligheid als camera’s waarop géén beelden te herkennen zijn…

Als zelfs de politie in een speciaal bericht op hun FB-pagina er moet op wijzen dat dt regenboogpad geen officieel  zebrapad is…

Het schepencollege moet zijn huiswerk -dringend- opnieuw maken. En deze keer ZONDER fouten !!

Standaard

2 gedachtes over “Valse veiligheid

Reacties zijn gesloten.