Geen categorie

Ik heb honger *

*Wie al is gaan kijken naar de musical DAENS, heeft het zeker ook gehoord. Het moment waarop Daens vanaf zijn preekstoel ‘Ik heb honger, hoor ik in de straten’ buldert naar de Woeste’s van zijn tijd. Als ik de voorbije dagen enkele keren de mensen zag aanschuiven voor een voedselpakket dacht ik aan dit fragment.

Niet in Aalst, wel in Turnhout

Maar nu niet in de Aalsterse straten. Wel in onze eigenste Turnhoutse Herentalsstraat. Luidens een artikel in Gazet Van Antwerpen, worden, op initiatief van de moskee Arrahmaan uit de Otterstraat, dagelijks 500 voedselpakketten bedeeld.  Daartoe kunnen de mensen terecht in snackbar Rapido in de Herentalsstraat.

Het zijn niet allemaal ingezetenen van onze stad.  “Ze komen van Oostmalle en van Retie. Er passeren veel asielzoekers voor een voedselpakket,” klinkt het in GVA. Asielzoekers wellicht, die zich nog niet hebben aangeboden bij de dienst vreemdelingenzaken in het Klein Kasteeltje (anders kregen ze bed, bad,brood opvang) Of misschien niet van plan zijn dat te doen. Mogelijk ook sommige illegalen die half maart werden vrijgelaten.

Update : uit een filmpje op de FB-pagina ‘ge ze van Turnhout’ blijkt dat er ook voedselpakketten worden bedeeld aan asielzoekers die in opvang (in Arendonk ?) verblijven. Eigenaardig want die krijgen daar een bed-bad-brood opvang)

https://www.gva.be/cnt/dmf20200512_04955781/moskee-organiseert-voedselbedeling-tijdens-ramadan-vanuit-snackbar  (artikel achter betaalmuur)

Hoe dan ook, het maakt niet uit over wie het gaat of van waar ze komen. Het zijn allemaal MENSEN met een duidelijke nood. Aan voeding en misschien ook aan een dak boven hun hoofd ?!

Wat na de Ramadan

Het einde van de ramadan (23 mei) is nakende. En wat dan met al die mensen -500- is een zeer talrijke groep ?! Is het te overwegen dat er een nog een tijdje een gelijkaardig initiatief volgt, gedragen en georganiseerd door de stadsregio ? Samen met vrijwilligers die dat zien zitten ?

Standaard