Geen categorie

Corona maakt bokkesprongen.

Coronavirus Testing Laboratory In Glasgow : Nieuwsfoto's

De kogel is door de kerk : vanaf zondag 10 mei -niet toevallig op moederdag- mogen we maximaal 4 mensen uitnodigen. Dat moeten dan wel telkens dezelfde zijn en ook omgekeerd moeten die 4 mensen zich aan dezelfde bubbel houden.

Als je kiest voor de kleinkinderen die in een formule van co-ouderschap week om week bij een andere ouder zijn…dan wordt die bubbel meteen groter dan wat de veiligheidsraad wil…maar daar heeft men wellicht niet aan gedacht.

Maar…daags na deze aankondiging blijkt dat het aantal besmettingen een ernstige bokkesprong maakt. Gisteren 6/5 waren er maar 272 besmettingen en vandaag 7/5 ‘plots’ 639. Probleem daarbij is dat niemand erin lukt om een eenduidige verklaring te geven voor deze forse stijging…

Brussel en haar gemeenten

Ik ben ook eens de cijfers nagegaan voor het Brusselse gewest. Sinds 1 april kwam het aantal besmettingen daar maar 3 dagen uit boven de 150. ‘respectievelijk 178; 169 en 167.

Maar op 20/4 blijken er maar liefst 238 besmettingen te zijn. Weet je nog dat er op 10 en 11 april enkele honderden Brusselse jongeren zware rellen veroorzaakten in Anderlecht ?! Ongewtijfeld heeft dat tot die zware piek geleid.

Ik blijf -cijfermatig- nog even in Brussel. Om de besmettingscijfers van deze maand te bekijken. 1/5 = 36; 2/5 = 44; 3/5 = 73; 4/5 = 32;  5/5 = 12; 6/5 = 10 en dan, op 7 mei een sprong naar 101…

Bokkesprongen, maar  dat maakt een verdere exitstrategie enkel maar moeilijker vrees ik.

 

Standaard