Geen categorie

Turnhout doen heropleven

Het schepencollege werkt aan een relanceplan, voor na de coronacrisis. Prima idee. Hopelijk gaat men goed doordacht en weloverwogen te werk. Ik heb in dat verband alvast wel enkele tips. Je kan ze hier lezen

*Het lijkt me logisch dat alle stedelijke taksen, zoals de terrasjes-taks, voor dit jaar worden opgeschort.

*Wat de horeca betreft : eerder schreef ik al dat het probleem voor de meesten , net zoals voor kapperszaken en winkeliers, zich niet in de sluiting op zich. Daarvoor zijn de nodige vergoedingen voorzien.  Maar wel in de heropening van de horeca en winkels.

Vorige week volgde ik nog een discussie in GVA.  Daarin stelde Gert Laurijssen, CEO van fooodservice alliance, “we kunnen niet alle zaken redden. Er is teveel horeca in onze economie” Deze stelling is gebaseerd op het aandeel wat gezinnen, van hun budget kunnen besteden aan horeca

Verder zegt hij ook “Er zijn horecauitbaters die anders nooit zoveel geld binnenkrijgen als nu. Dat krijg je toch niet uitgelegd”

De stad zou wel kunnen bijdragen, financieel en/of materieel in het “coronaproof” maken van horecazaken. Zoals het aanbrengen van plexi scheidingswanden en dergelijke.

*Prioritair in dit plan, moet er aandacht zijn voor wie in armoede leeft, en voor wie er na deze crisis in zal terecht komen. Materielë  en financiële  ondersteuning van de voedselhulp en uitbreiding ervan

*Het zal ook enorm belangrijk zijn opnieuw volk naar de Turnhoutse horeca, zelfstandige winkeliers, cinema, theater enz…te trekken. Daarom stel ik voor om elke meerderjarige inwoner van Turnhout een waardebon van 50 euro te geven. Te besteden aan een restaurant of cafebezoek, een film of theatervoorstelling, aankoop bij een Turnhoutse winkelier…

Dat zou alvast een flinke investering in WINKELHIEREN, in de ruimere zin, betekenen. Goed voor 1,8  miljoen.

*geen kermis in Turnhout ? In dat geval stel ik voor om in die periode elke dag/avond animatie te voorzien op de Turnhoutse markt.

Standaard

4 gedachtes over “Turnhout doen heropleven

  1. Jean-pierre Gacoms zegt:

    Waarom zou de kermis niet mogen terwijl ze alle sporten gaan toelaten dan kunnen ze ook de kermis ook organiseren verder uit mekaar

    Like

    • Dat zal niet van mij afhangen maar van de veiligheidsraad JP. Je kan de kermiskramen verder uit mekaar zetten en verspreiden over de Markt en omliggende straten. Maar ga je dan ook het aantal ‘zitjes’ op de paardenmolen bvb beperken ? Het aantal ouders dat staat aan te schuiven om kaartjes te kopen en dan hun kindje(s) op de molen zetten beperken ? Aan de schietkraam 1,5 meter afstand bewaren tussen de ‘schutters’. In de café’s en op de terrassen scheidingswanden in plexiglas aanbrengen ? En hoe ga je vermijden dat dichte drommen bezoekers toch allemaal voldoende afstand kunnen houden van mekaar ? Het is heel vaak ‘op de koppen lopen’ tijdens Turnhout Kermis. Ik zou ook liefst van al hebben dat de kermis kan doorgaan. En op een zo ‘normaal mogelijke’ manier. Maar tussen droom en werkelijkheid zit nu een onzichtbaar maar erg besmettelijk virus…

      Like

Reacties zijn gesloten.