Geen categorie

Je mag geen kritiek geven

Kritiek uiten op deze volwaardige regering met een absoluut veel te kleine minderheid ? Dat doe je beter niet. Want elke keer weer staan er enkelingen op met de vraag “en zou jij het beter doen”?

Ja, het is allemaal moeilijk. Ja ze moeten met veel -regeringen en communautaire gevoeligheden- rekening houden. En ja deze covid19 crisis is ongezien en wereldwijd. En ja de beste stuurlui staan aan wal.

En ja, ook dat klopt…maar wat zijn we dan met een regering die duidelijk koudwatervrees heeft. (dixit Jan Segers in HLN)

Ik doe dus enkel wat vaststellingen. Wij hebben momenteel de luxe, van vijf (5) ministers van mondmaskers. De Backer, Geens, Muylle, Goffin, en De Block. Maar we hebben nog geen mondmaskers.  Bovendien blijft De Block verwarring zaaien over het nut ervan. (Tussendoor heeft ze ook nog even haar open vld collega, Els Ampe, de grond ingeboord. Het zijn lieverdjes daar aan de Brusselse Melsensstraat) Ondertussen komen er ook alarmerende berichten over de gebruikte stoffen voor wie zelf een masker maakt en voor lokale besturen die er hebben besteld.

Men lukt er niet in om duidelijk te maken van waar de mensen komen, opgenomen in de ziekenhuizen. En wat de nog steeds  hoge aantallen betreft, verwijst men opnieuw naar feestjes in het paasweekend. Maar, nog steeds geen woord over het grootste (rellen) feest in Anderlecht met honderden relschoppers. En dat tijdens twee dagen…in het paasweekend !,

De exitplannen, zoals aangekondigd na de veiligheidsraad, staan, ook omwille van geen mondmaskers eigenlijk op erg losse schroeven.

Ondertussen nemen steeds meer politieke partijen afstand van de volmachten, maar ook van deze noodregering. MR patser Bouchez echter,  blijft de boot van nieuwe onderhandelingen ver voor zich uitduwen. Niet verwonderlijk want zijn partijtje van 2 man en een paardenkop is nu almachtig, federaal. Anderen dan weer zeggen dat er geen alternatief is. Hoezo, blijven we de democratie dan permanent verkrachten ?

Tot slot nog dit : dat de mens Marc Van Ranst  sympathie heeft voor het extreem linkse PVDA, is geweten. Dat hij toezegt om deel te nemen aan een debat met deze partij verbaasd me niets. Dat is bovendien zijn goed recht. Wat hij doet als viroloog, doet hij goed. Met begrijpelijke uitleg en duiding.

En dat is wat mij betreft essentieel. En dit is aan de orde dezer dagen. NIET zijn politieke sympathie.

Standaard