Geen categorie

Ongerust

De wereld is om zeep, er gebeuren rare dingen rondom mij” zo klinkt het in een van de songs van Urbanus. Toen hij dit de ether instuurde, was er absoluut nog GEEN  Sprake van de huidige coronacrisis.

Correct en precies

Sinds deze crisis krijgen we dagelijks correcte cijfers over de “vordering” die covid19 in ons land maakt. Viroloog Steven Van Gucht is daarbij de onwrikbare rots in de branding.  Maar, zo lees ik in Hln, nu twijfelt de man plots…

Meer bepaald over het aantal opnames in ziekenhuizen wat al vijf dagen stabiliseerd op +200. En het zijn nu net die opnames die moeten afnemen om maatregelen te kunnen versoepelen.

Het gegeven dat hij daarbij zegt, “geen duidelijke verklaring te kunnen geven en we niet goed weten wie de patiënten zijn die nu worden opgenomen” maakt me ongerust. Om twee redenen. In de eerste plaats druist dat in tegen Van Gucht zijn wiskundige precisie die hem kenmerkt. En in de tweede plaats omdat hij nu toch verwijst naar het effect van het paasweekend, wat eerder deze week nog werd ontkent.

Maar in dat paasweekend waren er ook de rellen met honderden  jongeren  in Anderlecht. Zowel op vrijdag als zaterdag kwamen daartoe  jongeren uit het ganse Brusselse gewest.

Dat dit zou kunnen leiden tot een echte besmettingshaard, zal niemand verbazen.  Het moet dan toch ook makkelijk te achterhalen zijn of het nog steeds TE hoge aantal ziekenhuisopnames, hier al dan niet mee te maken heeft. De brave burgers die nu al weken in hun kot blijven hebben recht om dit in alle transparantie te kunnen weten

 

Standaard

2 gedachtes over “Ongerust

  1. Weer teveel “met een ander tintje” die mee aan de oorzaak liggen en dan durven de “regering & virologen”zich niet grondig uitspreken ….

    Like

Reacties zijn gesloten.