Geen categorie

Kweddels in de regering

Foto : Belga -HLN

Zowat iedereen keek in de vooravond uit naar de beslissingen van de nationale veiligheidsraad. Dat de lockdown wordt verlengd tot 3 mei, zal weinigen verbazen. Maar dat er nog geen datum werd geplakt op de heropening van de scholen, wekt wel meer verwondering denk ik.

Woonzorgcentra

De beslissing om nu in de rusthuizen toch bezoek toe te laten, weliswaar beperkt tot één persoon en altijd dezelfde en niet allemaal tegelijk kwam voor de sector duidelijk totaal  onverwacht, zo bleek al snel. Binen de kortste keren verspreidde zorgnet/icuro een persmededeling. En ook Vlaams minister Wouter Beke is er helemaal niet mee opgezet.

https://www.zorgneticuro.be/nieuws/bezoek-opnieuw-toelaten-woonzorgcentra-onbegrijpelijk

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/wouter-beke-vraagt-uitstel-nieuwe-bezoekregeling-na-striemende-kritiek-sector-dit-voelt-als-een-kaakslag~a002a5e4/

De sector van de WZC zegt helemaal géén vragende partij te zijn. En Wouter Beke ook niet. De sussende woorden van Wilmès en van Jambon, dat het niet onmiddellijk moet ten spijt…Van wie komt de vraag/voorstel dan wel ? Daarvoor is het zoeken naar de zwarte piet wellicht ook al begonnen en horen of lezen we de komende uren of dagen wel.

Wat we zelf doen…

En dan de tuincentra en de doe-het-zelf-zaken. Ik kreeg al onmiddellijk de vraag of dat ook zal betekenen dat de ACTION winkels mogen heropenen. Euh…ik ken Action niet als een dergelijke doe het zelf zaak. Dus even aan google vragen. En wat blijkt : Action profileert zich wel degelijk als ‘doe het zelf’

https://www.action.com/nl-be/nlbe/doe-het-zelf/

Of ze al dan niet onder de beslissing van de veiligheidsraad vallen ? Die vraag stuurde ik dan maar per mail aan de corona-infolijn van de federale overheid.

Waar ik wel een antwoord op kan geven is het volgende : het schouwspel, het gekweddel wat vandaag werd opgevoerd is absoluut niet van die aard om vertrouwen te wekken bij de bevolking. Laat staan dat het erg motiverend zou overkomen om inzake de lockdown nog een dikke 2 weken op de tanden te bijten.

Dit moet volgende week beter kunnen, bij de volgende veiligheidsraad

Standaard

Een gedachte over “Kweddels in de regering

  1. raymond schenkels zegt:

    Ik begrijp de lange zeer vage mededeling…., niet.
    Vaag zodat de burger die het mogelijk ook niet verstaat opnieuw kan verbaliseren.
    Met dank aan de banken waarop men niet mag zitten, zouden ze besmet zijn???

    Like

Reacties zijn gesloten.